Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко просить парламент невідкладно ліквідувати Тендерну палату


На переконання Прем’єра, ліквідація цього органу дозволить уникнути політичних спекуляцій і нормалізує ситуацію у сфері державних закупівель.

На переконання Прем’єра, ліквідація цього органу дозволить уникнути політичних спекуляцій і нормалізує ситуацію у сфері державних закупівель.

«Щоб раз і назавжди припинити будь-які дискусії навколо питання про державні закупівлі, наша політична команда сьогодні у Верховній Раді підтримає скасування закону про державні закупівлі, скасування Тендерної палати. Невідкладно, відразу парламент має ухвалити новий закон, який спрощує всі тендерні процедури, а з іншого боку, вводить той контроль, який потрібен, щоб жодна державна копійка не була витрачена дарма», – заявила Юлія Тимошенко..

За ліквідацію Тендерної палати виступає і Президент Віктор Ющенко.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект щодо внесення змін до закону про державні закупівлі. У цьому документі пропонувалося залишити Тендерну палату як суспільний орган, позбавивши її основної частини повноважень.

Після цього фракція Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» закликала спікера Арсенія Яценюка анулювати результати цього голосування. Згодом депутати від БЮТ внесли до парламенту законопроект про скасування всіх змін у тендерне законодавство, який передбачає ліквідацію Тендерної палати.

Тендерна палата – це недержавний орган, через який, за чинним законодавством, здійснюють усі закупівлі за бюджетні кошти.
XS
SM
MD
LG