Доступність посилання

ТОП новини

Репатріанти знову під стінами Верховної Ради Криму


Володимир Притула Сімферополь, 20 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У Сімферополі під стінами Верховної Ради Криму репатріанти знову спробували встановити наметове містечко, ліквідоване учора судовиконавцями за підтримки кількох сотень правоохоронців. Сьогодні бійців внутрішніх військ і спецпідрозділу «Беркут» теж було багато, але репатріантам вдалося провести мітинг протесту, який зібрав до тисячі осіб.

Учасники мітингу назвали ганебною політику кримської влади щодо виділення колишнім депортованим землі і заявили, що учорашнє знесення наметового містечка репатріантів було незаконним, тож вони мають намір продовжити акції протесту з вимогами розв’язання земельних проблем.

«Учорашній день показав нездатність влади вирішувати питання. Вони показали себе слабкими і програли. Бо ліквідували наметове містечко неправовим методом, порушуючи Конституцію, яку вони мають захищати. Але вони її брутально порушують, не дивлячись ні на що!» – заявив один із учасників мітингу.

Учора ввечері судовиконавці за підтримки кількох сотень правоохоронців ліквідували наметове містечко, встановлене репатріантами під стінами Верховної Ради Криму 11 березня. В операції з підтримки правопорядку брали участь понад 200 бійців внутрішніх військ і спецпідрозділу «Беркут», які відтіснили учасників акції протесту, поки судовиконавці розбирали намети.

Рішення суду незаконне?

Репатріанти спротиву не чинили, а сьогодні їхні представники заявили, що рішення суду було незаконним.

«У Криму дуже важко відстоювати свої права у судах, тому що більшість суддів, я вважаю, корумповані. Дуже часто виноситься постанова про заборону мирних акцій саме у день, коли акції проходять, що не припустимо згідно із законом України про адміністративний судоустрій», – зазначила юрист Сафія Шабанова. Вона також додала, що судова ухвала на знесення наметів була виписана без прізвищ відповідачів і стосувалася акції протесту, що проходила 18, а не 19 березня.

Під час сьогоднішнього мітингу Верховна Рада Криму також була оточена щільним кільцем бійців Внутрішніх військ і спецпідрозділу «Беркут». За різними даними, кількість правоохоронців була від 400 до 1000 осіб. Втім, акція теж пройшла спокійно. Репатріанти спершу знову встановили кілька наметів, а потім самі їх демонтували, заявивши, що продовжать мітинги і в наступні дні.

Представники Державної виконавчої служби і сьогодні, і вчора від коментарів журналістам відмовилися.
XS
SM
MD
LG