Доступність посилання

ТОП новини

Посол США в Україні: Володимир Путін не пропонував НАТО допомогу в Афганістані в обмін на відмову долучити Україну і Грузію до ПДЧ


Про це Вільям Тейлор заявив у четвер на прес-конференції у Києві. «Ці повідомлення абсолютно брехливі», – зазначив він. За словами дипломата, ці речі не можуть бути пов’язані, оскільки не можна порівнювати їхні масштаби.

Про це Вільям Тейлор заявив у четвер на прес-конференції у Києві.

«Ці повідомлення абсолютно брехливі», – зазначив він.

За словами дипломата, ці речі не можуть бути пов’язані, оскільки не можна порівнювати їхні масштаби. «Це котлети і мухи, які мають бути абсолютно окремо», – зазначив посол.

Вільям Тейлор також додав, що це питання не обговорювалося і під час нещодавнього візиту міністра оборони і державного секретаря США до Москви.

Минулого тижня польська «Ґазета Виборча» поширила інформацію, що нібито Володимир Путін пообіцяв допомогти країнам НАТО в бойових діях у Афганістані в обмін на відмову Альянсу долучити Україну і Грузію до ПДЧ. «Газета Виборча» при цьому посилалася на власні джерела в НАТО і столицях європейських держав.

За інформацією видання, на недавніх переговорах із канцлером ФРН Анґелою Меркель Володимир Путін навіть пропонував направити російські підрозділи до Афганістану.

Також, за повідомленням ЗМІ, Володимир Путін погоджувався створити транспортний коридор для переправлення військ НАТО з Європи до Афганістану.

Матеріали до теми:

•&nbsp Посол США: Росія не може заборонити Україні стати членом НАТО •&nbsp Десять країн НАТО домагаються надання Україні і Грузії Плану дій для членства – ДПА •&nbsp Відносини України з НАТО зміцнюються – головнокомандувач силами НАТО у Європі, генерал Бентц Креддок •&nbsp Генсек НАТО визнає, що консенсусу щодо України в Альянсі немає
XS
SM
MD
LG