Доступність посилання

ТОП новини

Кримський парламент знову оточений правоохоронцями, під його стінами далі протестують репатріанти


Загалом, за оцінками журналістів, до охорони залучили близько півтисячі співробітників міліції і бійців Внутрішніх військ. Водночас у пікеті репатріантів, які вимагають від кримської влади надання землі для будівництва житла, бере участь до 300 осіб.


Бійці внутрішніх військ у повній екіпіровці оточили парламент у два ряди – один ланцюг безпосередньо перед кількома сотнями репатріантів, другий заблокував усі входи до Верховної Ради АРК. Поруч дислокуються бійці спецпідрозділу «Беркут».

Загалом, за оцінками журналістів, до охорони залучили близько півтисячі співробітників міліції і бійців Внутрішніх військ.

Водночас у пікеті репатріантів, які вимагають від кримської влади надання землі для будівництва житла, бере участь до 300 осіб.

Акція протесту раніше депортованих громадян триває з 11 березня.

19 березня судові виконавці за підтримки кількох сотень правоохоронців ліквідували наметове містечко, встановлене учасниками протестів.

Зараз у Криму живе близько 270 тисяч кримських татар, які мають статус раніше депортованих громадян. Вони вимагають від влади відновлення своїх політико-правових, культурних і майнових прав, у тому числі надання землі для будівництва житла на заміну відібраного під час депортації.
XS
SM
MD
LG