Доступність посилання

ТОП новини

Паливо у Закарпатті дорожчає рекордними темпами


Надія Петрів Ужгород, 21 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – В Ужгороді дизпаливо та бензин популярної марки А-95 за добу подорожчали на 20 копійок. Ще вчора таксист Василь заправляв своє авто дизпаливом за ціною 5.60 за літр, нині його вартість зросла до 5 гривень 80 копійок. Спостерігаючи такі стрибки, замислюється, чи й взагалі варто далі користуватися машиною.


Спеціалісти Інспекції з контролю за цінами в Закарпатській області кажуть, що ціни на паливо в регіоні на рівні середніх по Україні. А ось причин для подорожчання палива чимало, каже начальник інспекції Любов Стебницька: це подорожчання нафтопродуктів на світовому ринку, плюс сезонне подорожчання. А ще до Закарпаття найдальше довозити.

Жителі Закарпаття називають і ще одну причину подорожчання вартості палива в Закарпатті: близькість Євросоюзу. Жителі Угорщини та Словаччини постійно приїжджають до області за дешевшими продуктами харчування, товарами широкого вжитку та за набагато дешевшим паливом.

Повний бак свого автомобіля порівняно дешевим бензином заправила і жителька угорського містечка Йолана Тендлер. Вона майже кожен тиждень приїжджає в Закарпаття з Дебрецена: «Купуємо продукти, бо вони тут дешевші, і завжди заправляємо машину бензином. У нас бензин коштує 1 євро за літр. То є майже 8 гривень, а тут, в Україні – 5 гривень. Є різниця».

Закарпатські водії кажуть, що потроху запасаються паливом, але побоюються, що тих запасів не вистачить надовго. А спеціалісти прогнозують, що до кінця березня паливо подорожчає щонайменше на 6 відсотків.
XS
SM
MD
LG