Доступність посилання

ТОП новини

Католики і протестанти відзначають сьогодні Великдень


Головне пасхальне богослужіння, згідно з традицією, відбулось у Ватикані. Цілонічну службу в соборі Святого Петра відслужив Папа Римський Бенедикт XVI.


Головне пасхальне богослужіння, згідно з традицією, відбулось у Ватикані.

Цілонічну службу в соборі Святого Петра відслужив Папа Римський Бенедикт XVI.

На богослужінні, яке транслювали по всьому світу, знаходилися всі найвищі священнослужителі Римо-католицької церкви, включаючи 30 кардиналів. У храм також прийшли представники світської влади, іноземні дипломати і численні прочани.

Після служби понтифік за традицією здійснив обряд хрещення сімох осіб із різних країн. Один із похрещених – колишній мусульманин, італійський журналіст єгипетського походження Маґді Аллам.

Вдень в урочистому богослужінні на площі Святого Петра, незважаючи на сильний дощ, взяли участь десятки тисяч осіб. По завершенню урочистих богослужінь, опівдні, понтифік звернувся до віруючих із традиційним посланням «Urbі et Orbі» («Місту і світу»).

«Не можна не думати в цей момент про такі африканські регіони, як Дарфур і Сомалі, про Ірак, Близький Схід, Ліван і Тибет», – зазначив Бенедикт XVI. «Сподіваємося, що саме там зросте ступінь терпіння й прощення», – наголосив Папа Римський.

Глава Католицької церкви привітав християн із Паскою на 63 мовах, у тому числі й українською.

* * * * * * * * * * * Юлія Тимошенко привітала християн західного обряду з Великоднем

«Пасха Христова – величне і надзвичайно символічне свято. Свято воскресіння та оновлення. Наша віра у пришестя у наш земний світ, а потім воскресіння на небо Ісуса Христа, який є сином Божим, для всіх віруючих засвідчує перемогу життя вічного над смертю», – йдеться у вітанні Прем’єр-міністра України, текст якого розміщений на Урядовому порталі.

«Для мене, як і кожної віруючої людини, це день, який свідчить про торжество добра над злом, правди над неправдою, віри над безвір’ям», – зазначила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр побажала всім здоров’я, успіхів, наснаги, а особливо – Віри, Надії та Любові!
XS
SM
MD
LG