Доступність посилання

ТОП новини

Тривають рятувальні роботи на українському судні, затонулому поблизу Гонконга


Рятувальники вважають, що на судні ще можуть бути живі люди. Про це українському послові сказав координатор пошуково-рятувальних робіт Роджер Тапер, повідомляють в МЗС. Українське транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» затонуло два дні тому через зіткнення з китайським кораблем у Гонконзькій протоці. На судні перебували 25 людей: 24 українці і один представник Китаю. Семеро членів екіпажу – один громадянин Китаю і шестеро українців – під час зіткнення перебували на верхній палубі, їх підібрали рятувальники у відкритому морі. 18 українських моряків вважають зниклими безвісти.


Рятувальники вважають, що на судні ще можуть бути живі люди. Про це українському послові сказав координатор пошуково-рятувальних робіт Роджер Тапер, повідомляють в МЗС.

Речник компанії «Чорноморнафтогаз» Юрій Авдєєв повідомив Радіо Свобода про перебіг рятувальної операції: «Поки інформації про те, що когось знайшли немає. Тобто нікого мертвого і нікого живого. Роботи тривають. Але вони ускладнені нульовою видимістю, оскільки замулений ґрунт і сильна течія. Ось поки так».

Корабель «Нафтогаз-67» затонув у суботу внаслідок зіткнення з китайським вантажним судном у Південно-Китайському морі біля Спеціального адміністративного району Китаю Сянган (Гонконг).

На кораблі перебувало 25 членів екіпажу (24 громадян України і один – Китаю). Шістьох українців і китайця, які під час зіткнення перебували на верхній палубі вдалося врятувати. Ïх підібрали рятувальники у відкритому морі.

18 українських моряків вважають зниклими безвісти.

МЗС України в зв’язку з катастрофою судна створило оперативний штаб на чолі з заступником міністра закордонних справ Олександром Купчишиним.

Відкрито «гарячу телефонну лінію» в Києві для надання оперативної інформації (238-15-88, 253-44-88).

Матеріали до теми:

• Доля 18 українських моряків, затонулого біля Гонконгу судна, залишається невідомою
XS
SM
MD
LG