Доступність посилання

ТОП новини

Президент вимагає, щоб уряд відшкодовував ПДВ відповідно до чинного законодавства


Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі Глави держави, прем’єр-міністра і голови парламенту.

Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі Глави держави, прем’єр-міністра і голови парламенту.

Віктор Ющенко підтримав необхідність обмежити застосування податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів. Але зазначив, що поки для цього не має однозначних законодавчих підстав і не проведений ґрунтовний аналіз відповідних господарських операцій.

Також, за словами Президента, скасування вексельної форми сплати податку відбулося до врегулювання проблем із несвоєчасним відшкодуванням ПДВ. А це призводить до вимивання обігових коштів експортерів, які працюють з використанням імпортної сировини та матеріалів.

Як зазначив під час зустрічі перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак, про затягування урядом проблеми з відшкодуванням ПДВ свідчить зокрема і той факт, що до цього часу не подано до Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін щодо вдосконалення адміністрування податку на додану вартість. Хоча уряд мав це зробити до 15 березня.

Податок на додану вартість (ПДВ) є загальнодержавним, непрямим податком на споживну вартість, що стягується з юридичних та фізичних осіб. Для обчислення податку на додану вартість застосовується дві ставки – 20% і нульова ставка.
XS
SM
MD
LG