Доступність посилання

ТОП новини

Гонконг готовий спільно з Україною розслідувати аварію судна «Нафтогаз-67»


Українське Міністерство транспорту повідомляє, що морська адміністрація Гонконгу, яка розслідує причини і обставини трагедії, пообіцяла сприяти залученню українських фахівців до розслідування. Українська делегація сьогодні прибула до Гонконгу.


Українське Міністерство транспорту повідомляє, що морська адміністрація Гонконгу, яка розслідує причини і обставини трагедії, пообіцяла сприяти залученню українських фахівців до розслідування.

Українська делегація на чолі з першим заступником міністра транспорту Василем Шевченком сьогодні прибула до Гонконгу.

Українські фахівці ознайомляться з попередніми матеріалами розслідування.

Українське транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» затонуло у суботу через зіткнення з китайським кораблем у Гонконзькій протоці.

На судні перебували 25 людей: 24 українці і один представник Китаю. Сімох членів екіпажу (6 українців і одного китайця) вдалося врятувати.

18 українських моряків вважають зниклими безвісти. Рятувальні роботи на місці трагедії тривають.

Сьогодні речник українського МЗС Василь Кирилич повідомив, що сьогодні до місця трагедії прибуде українська делегація: «Судно і надалі перебуває у цій позиції – килем доверху. На жаль, воно не є зрушене з місця. Очікується, що найближчим часом прибуде потужний кран, який має технічні можливості, щоб підняти судно наверх.

Матеріали до теми:

• Доля морякiв із судна «Нафтогаз-67» залишається невiдомою • Доля 18 українських моряків досі невідома
XS
SM
MD
LG