Доступність посилання

ТОП новини

Чи вдалося Юлії Тимошенко закріпитися у владі? Хто віддав приміщення для штабу Партії регіонів? На скільки подорожчали продукти в Україні?(Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 26 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Уряду Тимошенко довелося конфліктувати, відступати, миритися, наступати і в підсумку вдалося виграти в безнадійних ситуаціях, стверджує «Газета по-київськи». Видання пише, що сто днів Ю.Тимошенко були далеко не безхмарними. Не було єдності коаліції. Пресингували свої. А через заблоковану Верховну Раду неможливо було провести жодного закону. Та все ж закріпитися у владі Прем’єру вдалося, переконані експерти. Докладніше з їхніми думками знайомить стаття «100 днів. Політ нормальний».

Під час створення Державного управління справами, крім оздоровниць і резиденцій, у підпорядкування цього відомства були передані десятки житлових та історичних будівель у престижних районах столиці. Повний перелік цих об’єктів до сьогоднішнього дня тримався в таємниці. Однак газеті «Діло» вдалося ознайомитися із текстом закритого розпорядження Кабміну з переліком усього, що одним махом було передано Державному управлінню справами. Низка цих об’єктів пізніше опинилася в приватних руках. Серед будинків, які відійшли від держави, виявився і той, в якому розташований нинішній штаб Партії регіонів, у Києві, на вулиці Липській, 10. Подробиці – в статті «Штаб Партії регіонів дістався від Дусі».

Зростання цін на основні продукти харчування, яке із невеличкими перервами триває вже понад рік, останнім часом знову рвучко набирає обертів, пише газета «Україна молода». Так, у січні-лютому вартість харчів зросла майже на шість відсотків. Якщо ж порівняти з лютим минулого року, то майже на 22 відсотки. За даними Державного комітету статистики, найбільше зросли в ціні овочі, проте не далеко відстали м’ясо-молочні та хлібобулочні продукти, а також цукор. Процес продовжуватиметься й надалі, переконують експерти. Про це йдеться у статті «Дорого? Не хвилюйтеся – буде ще гірше...».

Газета «Факти» нагадує, що людям, котрі отримали спадок або коштовні подарунки у 2007-му, до 1 квітня треба здати декларацію і заплатити податок. Про його розмір читайте у рубриці «Корисно знати».

Київрада під керівництвом Леоніда Черновецького незаконно виділила понад сотні земельних ділянок у зелених зонах Києва, стверджує газета «Вечірні вісті». Це, за даними видання, 107 ділянок загальною площею 786 га. Подробиці знайдете в статті «Якщо не Чернівецький, то хто взяв землю?»
XS
SM
MD
LG