Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко задоволена роботою Кабінету Міністрів за перші 100 днів його діяльності


За словами Прем’єр-міністра, вперше в Україну прийшов той монолітний уряд, який абсолютно не має на меті здобувати якісь свої статки: «Це є той уряд, пріоритетом якого, безумовно, є національний інтерес, інтерес кожної людини». Серед успіхів вона назвала рішення про приєднання України до Світової організації торгівлі, початок переговорів з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі й підписання посиленої угоди. Юлію Тимошенко, голову фракції БЮТ, Верховна Рада призначила Прем''єр-міністром 18 грудня 2007 року. Тоді ж було затверджено склад Кабінету Міністрів.


«Я сьогодні пишаюся кожним міністром, який не дає лобістських завдань, який не створює проектів постанов, які відрізають від державної власності або шматок землі, або шматок підприємств, не забирає потужностей у держави, і за це я, перш за все, хочу подякувати кожному міністру. Саме це дає нам можливість сказати, що ми докорінно змінили і підходи до формування наших планів, і втілення їх у життя», – заявила на засіданні уряду Юлія Тимошенко.

За словами Прем’єр-міністра, вперше в Україну прийшов той монолітний уряд, який абсолютно не має на меті здобувати якісь свої статки: «Це є той уряд, пріоритетом якого, безумовно, є національний інтерес, інтерес кожної людини».

Серед успіхів вона назвала рішення про приєднання України до Світової організації торгівлі, початок переговорів з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі й підписання посиленої угоди.

Також Тимошенко зазначила, що саме її уряд втілює в життя національний план підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Прем’єр-міністр прогнозує, що антиінфляційні заходи, які вживає уряд, принесуть позитивний результат протягом півроку. «Необхідно мінімум півроку, щоб заспокоїти інфляційні процеси», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також спростувала звинувачення опонентів у популістських діях її уряду: «Звичайно, опозиція має право критикувати. Але я хочу нагадати, що всі політичні сили йдуть на вибори лівими на переконання, і в програмах обіцяють збільшення заробітних плат, повернення заощаджень, збільшення робочих місць і таке інше. А коли приходять до влади, то чомусь забувають, що на вибори вони йшли з лівими і соціальними гаслами і стають лібералами, будують свій власний бізнес і підпорядковують владу власному бізнесу, забуваючи про обіцянки на кожних виборах».

Прем''єр-міністр Юлія Тимошенко також критикувала Верховну Раду за те, що вона дотепер не затвердила програму діяльності «Український прорив», розроблену ще 2 місяці тому і внесену на розгляд парламенту.

Тим часом опозицiя заявляє про недостатню увагу уряду до проблем iнфляцiї та курсу гривнi.

За словами голови парламентського Комiтету з питань фiнансiв i банкiвської діяльності, «регіонала» Миколи Азарова, він не почув відповіді на проблемні питання у доповіді Кабміну.

Характеризуючи звіт прем’єра, екс-міністр фінансів також заявив, що його «здивували конфронтацiйнiсть виступу i спроба пошуку ворогiв серед попередників».

Водночас у Секретаріаті Президента позитивно оцінюють роботу Кабінету Міністрів у перші 100 днів.

Проте, за словами першого заступника голови Секретаріату Олександра Шлапака, урядовцям варто бути скромнішими у визначенні своїх досягнень і об’єктивнішими щодо роботи попередніх урядів.

На думку Шлапака, на засіданні необхідно заслуховувати не тільки звіти міністрів про виконану роботу, але й про проблеми, які стоять перед відомствами та шляхи їх вирішення.

Юлію Тимошенко, голову фракції БЮТ, Верховна Рада України призначила Прем''єр-міністром 18 грудня 2007 року. Тоді ж було затверджено склад Кабінету Міністрів.

Матеріали до теми:

•&nbspЕксперти аналізують основні перемоги і поразки уряду Юлії Тимошенко за перші 100 днів роботи •&nbsp100 днів урядування: що зробили, що ні?
XS
SM
MD
LG