Доступність посилання

ТОП новини

Ідентифікували тіла двох моряків, піднятих із затонулого українського судна в Гонконгській протоці


Як повiдомили в оперативному штабi з розслiдування причин аварiї судна в Чорноморську: це моторист Олександр Пiскунов і матрос Олександр Кардаш. У Міністерстві з надзвичайних ситуацій сподіваються, що тiла всiх морякiв вдасться підняти до п’ятниці.

Як повiдомили в оперативному штабi з розслiдування причин аварiї судна в Чорноморську: це моторист Олександр Пiскунов і матрос Олександр Кардаш.

Найближчим часом тіла загиблих відправлять на батьківщину.

У Міністерстві з надзвичайних ситуацій сподіваються, що тiла всiх морякiв вдасться підняти до п’ятниці.

Тим часом рятувальна операція на місці події триває.

За словами директора морського департаменту Гонконга Роджера Тапера, водолази проникли на судно, але не знайшли жодних ознак життя. «Ми будемо продовжувати операцію, доки це буде доцільно і безпечно робити, щоб знайти тих 16 моряків, які зникли», – зазначив він.

Представники китайської влади заявляють, що роботі водолазів перешкоджають несприятливі погодні умови та численнi уламки всерединi корабля.

На місці події зараз працюють 32 водолази, які вже обстежили 5 iз 32 вiдсiкiв судна. За оцiнками китайських служб, пошукова операцiя зможе тривати в таких умовах щонайменше 10 днiв.

Українське судно «Нафтогаз-67» затонуло 4 дні тому через зіткнення з китайським суховантажем у Пiвденно-Китайському морi. Вiдразу пiсля аварiї вдалося врятувати сiмох членiв команди. Вчора з вiдсiкiв судна водолази пiдняли тiла двох морякiв, 16 продовжують вважати зниклими безвiсти.

Матеріали до теми:

• Доля 18 українських моряків досі невідома
XS
SM
MD
LG