Доступність посилання

ТОП новини

«Переможець на виборах мера Києва може визначитися в останній момент...». « Гральний бізнес в Україні не регулюється». «Долар потроху починає зростати» (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 27 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Переможець на виборах мера Києва може визначитися в останній момент – у день голосування, тому не варто переоцінювати дані соціологів, попереджають... самі соціологи. Як переповідає їхні думки газета «Україна молода», - «соціологічне дослідження — це моментальна фотографія ситуації, яка є зараз, і робити якісь висновки передчасно.

У цьому ж числі «Україна молода» наголошує, що від часу незалежності гральний бізнес в Україні не регулювався жодним профільним законом. Спроби Верховної Ради ухвалити відповідний нормативний акт досі успіху не мали. Але віднедавна з’явилася надія, що справа зрушить з мертвою точки. Про це стверджується в статті «Азарт має бути «правильним»».

«Перемога Черновецького була б великим скандалом», наголошує в «Газеті по-українськи» політолог Олексій Гарань. Він вважає, якщо вибори в столиці проходитимуть в один тур, для коаліції особливо важливо висунути єдиного кандидата. Якщо ж у два — принципового значення це не матиме. Проти Черновецького демократичні сили зможуть об’єднатися у другому.

Долар потроху починає зростати, зауважує експерт «Газети по-київськи». Він переконаний, що зараз ті, хто поспішає позбутися цієї валюти, роблять собі «ведмежу послугу». Створюючи ажіотажний попит на гривню і продаж долара, вони створюють умови для зниження курсу останнього. Докладніше з порадами знайомить стаття «Час збирати долари».

Учні в українських школах поки що за бажанням відвідують уроки християнської етики. Чи не нав''яжуть їх згодом в обов''язковому порядку? Як ставляться до нововведення школярі і вчителі? Про це журналісти газети «Голос України» з’ясовували у знаних педагогів. Американська кінозірка Анджеліна Джолі доводиться десятиюрідною сестрою сенатору Гіларі Клінтон. А суперник Гіларі в президентських перегонах Барак Обама виявився далеким родичем Бреда Пітта. Фахівці з генеалогії дослідили родовід претендентів на посаду президента США. Докладніше з результатами цих досліджень знайомить читачів газета «Факти».
XS
SM
MD
LG