Доступність посилання

ТОП новини

Дональд Туск та Юлія Тимошенко підпишуть двосторонню угоду про спрощений прикордонний рух


Єва Поштар Сьогодні з дводенним офіційним візитом до України прибуває керівник польського уряду Дональд Туск. Представники польських урядових кіл запевняють про те, що покращання польсько-російських відносин не відбуватиметься за рахунок стосунків з Україною

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск
Сьогодні з дводенним офіційним візитом до України прибуває керівник польського уряду Дональд Туск.

Першого дня свого перебування в Києві Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск віддаючи честь жертвам сталінського та гітлерівського тоталітаризмів покладе квіти біля пам''ятника жертв Голодомору в Україні та на кладовищі у Биківні. Другого дня свого перебування в Києві Дональд Туск зустрічатиметься з українськими лідерами Президентом Віктором Ющенком та Прем''єр-міністром Юлією Тимошенко.

Головні теми переговорів це проблеми європейської та євроатлантичної інтеграції України, також спільне проведення футбольного чемпіонату Євро 2012.

У п''ятницю прем''єри Юлія Тимошенко та Дональд Туск мають підписати двосторонню угоду про спрощений прикордонний рух.

Представники польських урядових кіл запевняють про те, що покращання польсько-російських відносин не відбуватиметься за рахунок стосунків з Україною.

Представник Канцеларії прем''єр-міністра Яцек Філіпович зазначив: «У переговорах з українською стороною сподіваюсь сприятливої атмосфери. Також хочу заперечити ці голоси, які часом лунають у польських ЗМІ про те, що уряд Дональда Туска не підтримує європейських прагнень України, що відвернувся від неї. Це явна неправда. Будемо надалі підтримувати Україну. Прем''єр Туск в часі розмов з лідерами України буде їх переконувати у цьому».

Яцек Філипович коментуючи запізнення у завершенні угоди про прикордонний рух вказав на технічні причини цього: «Це малоістотні причини. Ми їх остаточно спільно поборемо у п''ятницю», – сказав представник канцеларії прем''єра Доанльда Туска.

Матеріал до теми:

•&nbsp Єврокомісія має зауваження до змісту угоди про малий прикордонний рух між Польщею і Україною
XS
SM
MD
LG