Доступність посилання

ТОП новини

На місці катастрофи вертольота Мі-8 знайшли тринадцяте тіло


Солдата-контактника Держприкордонслужби не було у списку осіб, що перебували на борту. Про це повідомив начальник прес-служби МНС України Ігор Кроль. Прес-секретар Держприкордонслужби Сергій Астахов також підтвердив інформацію про знайдене тіло. «Це 13-й загиблий в результаті падіння гелікоптера. Очевидно, його посадили в останній момент», – додав Астахов. Президент Віктор Ющенко співчуває Державній прикордонній службі, рідним і близьким загиблих через катастрофу вертольота Мі-8 Держприкордонслужби в Одеській області.


Солдата-контактника Держприкордонслужби не було у списку осіб, що перебували на борту. Про це повідомив начальник прес-служби МНС України Ігор Кроль.

Прес-служба МНС спростувала інформацію про те, що після падіння гелікоптера знайшли живими 5 людей. «Помилка допущена журналістом одного з інформаційних агентств. Тому прес-служба МНС звертається до журналістів з проханням попередньо уточнювати інформацію в МНС або в прес-службі Держприкордонслужби», – сказав Кроль.

Прес-секретар Держприкордонслужби Сергій Астахов також підтвердив інформацію про знайдене тіло. «Це 13-й загиблий в результаті падіння гелікоптера. Очевидно, його посадили в останній момент», – додав Астахов.

Військова прокуратура Південного регіону України за фактом авіакатастрофи порушила кримінальну справу за ст.416 Кримінального кодексу України (порушення правил польоту чи підготовки до польоту). Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Створена слідчо-оперативна група на чолі з прокурором регіону Миколою Фещуком, яка виїхала на місце події для з’ясування обставин падіння вертольота і проведення слідчих дій.

Для надання практичної допомоги з Києва вилетів начальник слідчого управління Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України генерал-майор юстиції Валерій Журавель.

У четвер у Чорному морі зазнав катастрофи вертоліт Мі-8 Державної прикордонної служби України, на борту якого знаходилися 14 чоловік – 13 військовослужбовців Держприкордонслужби і один цивільний працівник, електрик.

У ході пошуково-рятувальних робіт знайшли одного живого військовослужбовця та доставили у важкому стані у шпиталь. Також на місці катастрофи вертольота знайдені тіла 13 загиблих.

***

Президент Віктор Ющенко співчуває Державній прикордонній службі, рідним і близьким загиблих через катастрофу вертольота Мі-8 Держприкордонслужби в Одеській області

Про це мовиться в повідомленні прес-служби Президента.

«Сумую й переживаю разом із сім''ями загиблих. Прийміть мої щирі співчуття. Хочу запевнити, що органами влади буде зроблене все необхідне для надання допомоги родинам, які постраждали в результаті цієї трагедії», - передає прес-служба слова Ющенка.

Президент доручив Кабінету Міністрів вжити вичерпних заходів для подолання наслідків трагедії й надання необхідної допомоги потерпілим.

Відповідний лист глава держави направив прем''єр-міністрові Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG