Доступність посилання

ТОП новини

Після завершення українсько-російських газових переговорів компанія «РосУкрЕнерго» зникне із схем газопостачання, переконана Юлія Тимошенко


Про це Прем’єр-міністр заявила, відповідаючи на питання Радіо Свобода.

Про це Прем’єр-міністр заявила, відповідаючи на питання Радіо Свобода: «Сьогодні з ринку повністю прибрано компанію «УкрГазЕнерго», яка монополізувала внутрішній ринок, і яка практично примушувала Україну миритися з цими тіньовими потоками. Думаю, що найближчим часом, коли завершаться переговори, буде прибраний інший посередник, мається на увазі «РосУкрЕнерго». Я думаю, що це абсолютно не призведе, як нас лякають, до якогось збільшення цін на газ. Ми сьогодні зафіксували ціну, і будемо сподіватися, що Україна працюватиме в такій ціні до кінця року».

Заступник голови «Газпрому» Олександр Медведєв заявляв, що компанія-посередник «РосУкрЕнерго» наразі не може бути виключена з українсько-російських газових схем.

Тим часом, Президент вимагає від уряду вирішити всі проблеми щодо постачання газу в Україну. Сьогодні Віктор Ющенко вкотре заявив про газовий борг перед Росією в розмірі 2 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG