Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський вогонь доставили сьогодні у Китай


Спеціальний літак із факелом прибув до Пекіна. Тепер вогонь вирушить навколо всього світу і повернеться до Китаю перед відкриттям ігор.

Урочиста церемонія запалення Олімпійського вогню у Древній Олімпії, 24 березня 2008
Спеціальний літак із факелом прибув до Пекіна. Тепер вогонь вирушить навколо всього світу і повернеться до Китаю перед відкриттям ігор.

Тибетці, які живуть у вигнанні в Індії, оголосили в Делі про власну естафету «факела незалежності» як антикитайський протест напередодні літніх Олімпійських ігор у Пекіні.

Організатори, зокрема, збираються доставити свій факел до Сан-Франциско у США одночасно з прибуттям туди Олімпійського вогню – як очікують, 9 квітня.

Невелика група маніфестантів із тибетськими прапорами намагалася учора зірвати церемонію в Греції, проте не змогла подолати поліцейських кордонів. Учасники акції викрикували антикитайські лозунги.

Придушення китайськими силами антиурядових виступів у Тибеті викликало протести у світі. Лунають навіть заклики бойкотувати Олімпіаду в Пекіні, яка має розпочатися на початку серпня.

Матеріали до теми:

• «Фахівець з бойкоту» Нелсон Ледскі: «Політика і спорт мають існувати окремо... На практиці в Олімпійських іграх завжди є політика» • Церемонія запалення Олімпійського вогню не обійшлася без протестів проти насильства в Тибеті • Напруга в Тибеті не спадає, але у світі не хочуть думати про бойкот Олімпіади в Пекіні • Тибет як «виклик сумлінню світу»
XS
SM
MD
LG