Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Чалий: Інтеграція України в НАТО не створює загроз для Росії


Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю газеті «Известия» заявив, що США дедалі активніше «впроваджуються» в пострадянський простір. На думку міністра, втягування України в НАТО приведе до «істотного негативного геополітичного зрушення».

Перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Чалий, реагуючи на заяви російської сторони, зазначив: «Президент Російської Федерації пан Путін чітко заявив, що це суверенне право України – вибирати систему міжнародної безпеки, де Україна хоче брати участь. У свою чергу Президент України запевнив, що інтегруючись у НАТО, Україна не буде створювати загроз стратегічним інтересам національної безпеки Російської Федерації. Наша спокійна, толерантна, врівноважена позиція залишається. І ми виходимо з того, що саме така позиція буде допомагати нам робити ефективні кроки подальшої інтеграції у НАТО».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю газеті «Известия» заявив, що США дедалі активніше «впроваджуються» в пострадянський простір. На думку міністра, втягування України в НАТО приведе до «істотного негативного геополітичного зрушення».
XS
SM
MD
LG