Доступність посилання

ТОП новини

Антинатовські та антиамериканські мітинги в Криму до приїзду президента Буша


Володимир Притула Сімферополь, 31 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Антинатовські та антиамериканські мітинги у ці вихідні пройшли у кількох містах Криму, найбільший – у Сімферополі. Організатори акцій – регіонали, комуністи та активісти проросійських організацій – не приховували, що приурочили мітинги до приїзду в Україну президента США Джорджа Буша.

Під час антиНАТОвських та антиамериканських мітингів у Сімферополі
(radiosvoboda.ua)
«НАТО – ні! Росії – так!» – на центральному майдані Сімферополя зібралися близько 5 тисяч осіб. Це активісти кримських відділень 10 політичних партії, а також працівники бюджетних організацій, привезені з районів, де висуванці Партії регіонів очолюють райдержадміністрації.
(radiosvoboda.ua)


І хоча темою мітингу була заявлена антинатовська позиція кримчан, оратори швидко збилися на антиамериканську риторику. В одному з виступів прозвучало: «Ви подумайте тільки: про яку незалежність йтиме мова після вступу до НАТО? Ми виконуватимемо те, що нам скаже Буш!»

А один із лідерів Партії регіонів, народний депутат України Василь Кисельов оприлюднив свою версію причин підтримки президентом США прагнення України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО і пов’язав її з війною в Іраку.

«У нього не вистачає уже сил – ні фінансових, ні людських ресурсів воювати. І тому Буш вирішив нашими солдатами замінити своїх!» – зазначив Василь Кисельов.

Заговорили і про третю світову війну

(radiosvoboda.ua)
Вже лідер кримських комуністів, теж народний депутат, Леонід Грач заявив, що лише засудження американської політики відверне третю світову війну. Він же запропонував віддати президента США під міжнародний трибунал.

(radiosvoboda.ua)
«Виходячи з міжнародної практики, міжнародному трибуналу треба організувати розслідування злочинів проти людства, вчинених президентом США Бушем, та інформувати міжнародну громадськість про перебіг засідання трибуналу. Прошу підтримати цю заяву трикратним ура!», – закликав Леонід Грач.

Кульмінацією мітингу стали спалення американського прапора і заклик до канцлера Німеччини Анґели Меркель не підтримувати прохання офіційного Києва про приєднання України до Плану дій щодо членства в Північноатлантичному альянсі.

Матеріали до теми:

• Антинатовські протести розпочалися в Києві • Буш у Києві: перспективи та очікування •&nbspДжордж Буш: Приєднання України до НАТО – це добра політика •&nbspБуш у Києві: перспективи та очікування •&nbspВізит Президента США до Києва •&nbspДо київського візиту президента Буша
XS
SM
MD
LG