Доступність посилання

ТОП новини

Родичі моряків із затонулого українського судна «Нафтогаз-67» не задоволені перебігом пошуково-рятувальної операції


Сьогодні в Сімферополі вони заявили, що українська держава «не вживає жодних заходів» для порятунку моряків, а від родичів приховують інформацію про перебіг рятувальних робіт, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Донька члена команди «Нафтогазу-67» Миколи Кіндюка Наталя зробила сенсаційну заяву, що вона та інші родичі додзвонювалися на мобільні телефони моряків уже після аварії. Голова профспілки компанії – власника судна заперечує заяви родичів моряків.

Сьогодні в Сімферополі вони заявили, що українська держава «не вживає жодних заходів» для порятунку моряків, а від родичів приховують інформацію про перебіг рятувальних робіт, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Родичі моряків посварилися з представниками власника судна – компанії «Чорноморнафтогаз».

Донька члена команди «Нафтогазу-67» Миколи Кіндюка Наталя зробила сенсаційну заяву, що вона та інші родичі додзвонювалися на мобільні телефони моряків уже після аварії.

«Розмова складається зі слів: „Ало, хто це, вас погано чути“. Часто йдуть телефонні гудки і дзвінок скидають. СМС-повідомлення наші теж надходять, бо ми отримуємо звіти про доставку цих СМС», – розповіла вона.

Мати іншого моряка Максима Тарана Людмила теж скаржилася на неувагу представників рятувального штабу. За її словами, родичі хотіли б побувати на місці трагедії, але керівництво «Чорноморнафтогазу» їм у цьому перешкоджає.

Голова профспілки компанії Ярослав Баб’юк заперечує заяви родичів моряків. За його словами, «Чорноморнафтогаз» надав необхідні кошти на оренду плавучого крану, готує поїздку родичів до Гонконгу і не приховує інформації.

Українське судно «Нафтогаз-67» затонуло майже два тижні тому після зіткнення з китайським суховантажем у Гонконзькій протоці. Із 25 членів екіпажу врятували сімох. Пізніше на поверхню підняли тіла трьох загиблих українських моряків. 15 членів екіпажу поки що знайти не вдалося.
XS
SM
MD
LG