Доступність посилання

ТОП новини

Підготовка до «Євро-2012» у Дніпропетровську: перші догани


Дніпропетровськ, 4 квітня 2008(RadioSvoboda.Ua) – У Дніпропетровську – перші покарання чиновників за неналежну підготовку до «Євро-2012». Голова облдержадміністрації Віктор Бондар виніс догани одразу кільком своїм підлеглим, які не впорались із його завданням – вчасно не сформували так званий «список губернатора». До цього документу мало увійти 50 пріоритетних об’єктів до «Євро-2012», їхнє будівництво керівник області збирався особисто контролювати.

Готелі, житлові комплекси, електропідстанції, стадіони, дороги... Усе це та багато іншого мало увійти до так званого «губернаторського списку», про нього в облдержадміністрації говорять ще з минулого року. Раніше чиновники запевняли: презентують цей перелік громадськості та бізнесменам у березні, тоді, мовляв, стане чітко зрозуміло, що саме Дніпропетровськ будуватиме до «Євро» і скільки коштів та часу на це треба буде витратити.

Надворі квітень – а «списку губернатора» все ще нема. Голова облдержадміністрації Віктор Бондар уже вп’яте збирає нараду з цього питання. Потенційним інвесторам та будівельникам вкотре лише вибачливі посмішки: перелік об’єктів досі не сформували, отож обговорювати нічого. У бік підлеглих – грізні погляди. Начальник будівельного управління та заступники голови облдержадміністрації тільки знизують плечима: ні про місце розташування майбутніх об’єктів, ані про фінансові витрати доповідати не готові.

Підготовки нема – догани є

Перший заступник голови облдержадміністрації Семен Кроль виправдовується за себе і за колег: не було взаєморозуміння з міською владою. «Нема співпраці між обласними службами та міськими. Йде гра в начальство, кожен хоче показати, що він старший. Досі не вироблено, що таке паспорт об’єкта. Ми й досі цього не відпрацювали».

А втім, голова облдержадміністрації таким поясненням віри не йме: з міським головою досі досягали згоди з більшості питань. Відтак кілька підлеглих йдуть з наради із суворими доганами і новим завданням: кінцева дата готовності «губернаторського списку» – середина квітня.

За попередньою інформацією, об’єкти до «Євро-2012», які збираються включити до списку пріоритетних, потягнуть щонайменше на 2,5 млрд грн, їх споруджувати мають уже зараз. Голова облдержадміністрації Віктор Бондар запевняє, формуючи «список губернатора», він зовсім не мав намірів показувати свою владу: «Моє завдання – дати пріоритетним об’єктам зелене світло, зелену дорогу».

Міська влада Дніпропетровська не втрачає оптимізму

А втім, міський голова Іван Куліченко, котрий є єдиною в регіоні особою, що несе персональну відповідальність за підготовку до «Євро» перед президентом, запевняє: усе встигнуть. Те, що так званий «список губернатора» досі не готовий, не заважає містові провадити свою політику і починати видавати дозволи на будівництво об’єктів до «Євро-2012» за спрощеними процедурами.

Ще не сформований список пріоритетних об’єктів до «Євро» у Дніпропетровську мають очолити готелі, житлові та офісні комплекси. Уже у середині 2011-го вони усі мають бути здані в експлуатацію. Влада сподівається: більшу частину коштів вкладуть інвестори.
XS
SM
MD
LG