Доступність посилання

ТОП новини

Каліфорнійський суддя зобов’язав Павла Лазаренка повернути колишньому бізнесовому партнерові понад 19 мільйонів доларів


Суддя Каліфорнійського федерального окружного суду Мартін Дженкінс у п’ятницю виніс такий вирок на користь Петра Кириченка - колишнього ділового партнера екс-прем’єра України Павла Лазаренка.

Суддя Каліфорнійського федерального окружного суду Мартін Дженкінс у п’ятницю виніс такий вирок на користь Петра Кириченка - колишнього ділового партнера екс-прем’єра України Павла Лазаренка. Як зазначив Дженкінс, документи, що є в розпорядженні суду, підтримують обґрунтованість претензій Петра Кириченка на суму в 19 мільйонів 473 тисяч доларів.

Згідно з позовом Кириченка, Лазаренко вимагав половину прибутків і 50 відсотків від компанії за сприяння у бізнесі. За словами Кириченка, він погодився віддати гроші і половину компанії, щоб мати можливість розвивати компанію.

Павла Лазаренка заарештували у Сполучених Штатах у 1999-му році. У червні 2004 року федеральне журі визнало його винним у відмиванні грошей та здирництві, але він каже, що заробив свої мільйони не порушуючи законів. В серпні 2006 року був засуджений каліфорнійським судом до 9 років ув''язнення за відмивання грошей та інші фінансові злочини. Поки тривають слухання в апеляційних судах, він залишається під домашнім арештом у в Сан-Франциско, штат Каліфорнія.
XS
SM
MD
LG