Доступність посилання

ТОП новини

У Києвi створено виборчий Блок Вiталiя Кличка


До нього увiйшли столичнi мiськi органiзацiї Народного Руху України, партiй «Європейська столиця» i «Українськi соцiал-демократи».


До нього увiйшли столичнi мiськi органiзацiї Народного Руху України, партiй «Європейська столиця» i «Українськi соцiал-демократи».

Рiшення про створення блоку ухвалили в неділю на мiжпартiйнiй конференцiї.

На ній затвердили виборчий список кандидатiв у депутати Київради, який очолив вiдомий боксер, депутат Київради Вiталiй Кличко.

На прес-конференцiї Віталій Кличко повiдомив, що до першої п’ятiрки також увiйшли: радник Президента України, екс-голова Одеської обладмiнiстрацiї, екс-мiнiстр палива та енергетики Iван Плачков, депутат Київради Наталiя Новак, екс-голова Печерської райдержадмiнiстрацiї, депутат Київради Анатолiй Коваленко i депутат Київради, керiвник виборчого штабу блоку Дмитро Андрiєвський.

Віталій Кличко представив членiв своєї команди, до якої також увiйшли лiдер НРУ, народний депутат фракцiї блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Борис Тарасюк i голова київської мiської органiзацiї партiї «Європейська столиця» Андрiй Миргородський.

Віталій Кличко заявив, що його блок сформовано остаточно. Водночас вiн упевнений, що «найближчим часом створюватимуться полiтичнi союзи, де рiзнi полiтичнi сили пiдтримуватимуть одного кандидата» на посаду мера столиці.

Вiн також зазначив, що з Блоком Юлiї Тимошенко переговори ще не завершено. «Вони тривають i дуже рано робити якiсь висновки», – зазначив Віталій Кличко.

Він також наголосив, що його команда своїм основним завданням бачить очищення мiської влади i проведення реформи, «щоб Київ став справжньою європейською столицею».

За словами Віталія Кличка, вiн розраховує, що блок на виборах до Київради отримає 35% голосiв виборцiв.

Лiдер блоку також вважає, що саме його команда здатна здiйснити реформу мiського господарства.

У свою чергу Наталія Новак зазначила, що команда йде на вибори, щоб продовжити програму, яку Віталій Кличко здiйснює протягом двох рокiв. «Ми плануємо проводити сильну соцiальну полiтику, i кожен киянин знатиме, що вiн отримуватиме не просто подачки до свят – вiн отримуватиме гарантованi мунiципальнi доплати до пенсiй, допомоги», – наголосила вона.

Команда Віталія Кличка має намiр найближчим часом презентувати свою програму, котра називатиметься «Обличчям до киян».

25 травня мають відбутися позачерговi вибори до Київради i вибори столичного мера.
XS
SM
MD
LG