Доступність посилання

ТОП новини

Всесвітній рух за демократію: український вимір


Богдана Костюк Після урочистого відкриття на учасників Асамблеї, а їх майже шістсот осіб, чекають обговорення питань, пов‘язаних з демократією. А це і захист прав людини у Сомалі та Ірані, свобода слова у Перу і Білорусі, захист демократичних звершень в Україні та Грузії. Усі дискусії об‘єднує головна тема київської Асамблеї: «Щоб демократія працювала: від принципів до реалізації».

«Не чекайте від нас якихось гучних заяв – наш рух є всесвітньою мережею, яка проводить моніторинг демократичних, а часто й антидемократичних змін – на континентах, у різних країнах світу. У Києві ми будемо одне з одним ділитися досвідом демократичних перетворень і також досвідом боротьби проти проявів тоталітаризму, расизму», – заявив голова секретаріату Всесвітнього руху за демократію Арт Кауфман.

Пан Кауфман переконаний, що Україна належить до держав демократичних, але соціолог Ірина Бекешкіна вдається до результатів наукових досліджень: «Україна істотно просунулась у таких сферах, як рівень громадянських і політичних свобод. Набагато менше і гірше в інших складових демократії, як то: стан дотримання законності, це певний стан дотримання панування законів, і рівень корупції».

Проблемі корупції присвятять окрему дискусію під час роботи Асамблеї.

У рамках Асамблеї відбудеться вручення «Нагород за демократію» активістам Руху, які постраждали у боротьбі за свободу. За словами пана Кауфмана, серед них немає громадян України, натомість є пакистанські журналісти і тибетські монахи.
XS
SM
MD
LG