Доступність посилання

ТОП новини

Демонстрації проти дій Китаю в Тибеті порушили естафету Олімпійського вогню в Парижі


Смолоскипи мусили двічі ховати в автобус від сутичок демонстрантів із поліцією і при цьому гасити з міркувань безпеки. Поліція затримала 28 осіб, які намагалися перешкодити рухові естафети Олімпійського вогню, вигукуючи гасла «Свободу Тибетові! Геть комуністичний Китай!»

Смолоскипи мусили двічі ховати в автобус від сутичок демонстрантів із поліцією і при цьому гасити з міркувань безпеки.

Останньої хвилі довелося також скасувати прийняття з нагоди перебування в Парижі Олімпійського вогню в мерії міста, бо учасники протестів вивісили на фасаді будівлі тибетський прапор.

Чорні прапори з зображенням олімпійських кілець, перетворених на наручники, повісили також на Ейфелевій вежі і соборі Нотр-Дам.

Поліція затримала 28 осіб, які намагалися перешкодити рухові естафети Олімпійського вогню, вигукуючи гасла «Свободу Тибетові! Геть комуністичний Китай!»

Столиця Франції була останнім пунктом у європейській естафеті олімпійського символу.

Учора рух вогню вулицями Лондона теж ледве не перервали, коли демонстранти за свободу Тибету спробували забрати смолоскип у телеведучої і загасити його з вогнегасника.

Президент Міжнародного Олімпійського комітету Жак Роґґе ще після вчорашніх подій висловив глибоке занепокоєння тим, що демонстранти нападають на естафету Олімпійського вогню. Водночас він закликав до «швидкого й мирного» вирішення ситуації навколо Тибету.

Минулого місяця в Тибеті відбулись демонстрації проти китайської влади, які перетворились на сутички.

КНР визнала загибель майже 20 людей, хоча тибетський уряд у вигнанні заявляє про близько сотню жертв.

Літні Олімпійські ігри мають відбутись у Пекіні у серпні.
XS
SM
MD
LG