Доступність посилання

ТОП новини

Олександр та Анастасія залишаються найпопулярнішими іменами для новонароджених українців


Як повідомляють у Міністерстві юстиції, ці імена є найпоширенішими при реєстрації дітей вже декілька років поспіль. Традиційними за популярністю залишаються всього близько 30 імен.

Як повідомляють у Міністерстві юстиції, ці імена є найпоширенішими при реєстрації дітей вже декілька років поспіль.

Традиційними за популярністю залишаються всього близько 30 імен.

Серед чоловічих імен це, зокрема, Данило, Максим, Владислав, Микита, Артем, Іван, Кирило, Єгор, Ілля, Андрій, Олексій, Богдан, Денис, Дмитро, Ярослав.

Серед жіночих імен – Аліна, Дар’я, Катерина, Марія, Наталія, Софія, Юлія, Вікторія, Єлизавета, Ганна, Вероніка, Уляна, Олександра, Яна, Христина.

Втім, за словами міністра юстиції, не знижуються симпатії українців і до незвичайних для України імен. Так, останнім часом у РАГСах були зареєстровані хлопчики на ім’я Лоаммій, Ленмар, Арарат, Августин, Пієтро та дівчатка на ім’я Еліта, Навіста, Піата, Елорія, Карабіна.

Сталим залишається показник українців, які у свідомому віці виявили бажання змінити власне ім’я.

При цьому не завжди нові імена є характерними для українців. Наприклад, змінюють ім’я Михайло на Мічаєль, Олена на Веселена, Валентина на Індіра, або прізвища: Єдина на Кохана, Амбарцумянс на Аль-Хусейні, Локшина на Фортуна.

Зафіксовані також незвичайні факти одночасної зміни імені та прізвища. Зокрема, Колодіна Юлія стала Адамовою Євою, Дрожжин Василь – Боголюбським Георгієм-Іоанном, Нападовський Андрій забажав стати Праведно-Щасливим Аладіном.

Щороку, за словами міністра Миколи Оніщука, в Україні змінють власні імена від 15 до 19 тисяч українців.
XS
SM
MD
LG