Доступність посилання

ТОП новини

Росiйський Газпром створив дочiрнє пiдприємство в Українi – повідомлення


За цими повідомленнями, нове підприємство називається чи то Газпром Україна, чи то Газпромсбит Україна і вже зареєстроване на початку квітня. Джерела агентств збігаються в тому, що це підприємство має намір звернутися до Національної комісії регулювання електроенергетики України, щоб отримати ліцензію на постачання газу українським споживачам за нерегульованим тарифом.

Про це інформують у вівторок із посиланням на неназвані джерела в українському уряді, Нафтогазі України і в Газпромі агентства Інтерфакс-Україна, РосБізнесКонсалтинг і Агентство газової інформації Інтерфаксу.

За цими повідомленнями, нове підприємство називається чи то Газпром Україна, чи то Газпромсбит Україна і вже зареєстроване на початку квітня.

Джерела агентств збігаються в тому, що це підприємство має намір звернутися до Національної комісії регулювання електроенергетики України, щоб отримати ліцензію на постачання газу українським споживачам за нерегульованим тарифом.

Також повідомляють, що генеральним директором цієї компанії має стати начальник управління роботи з країнами «близького закордону» Газпрому Анатолій Подмишальський.

За березневими українсько-російськими домовленостями, після ліквідації компанії УкрГаз-Енерго як посередника в торгівлі природним газом, у якому Газпром опосередковано має 25 відсотків акцій, дочірня структура Газпрому матиме право здійснювати прямі поставки газу українським споживачам у певному обсязі.

Цей обсяг у домовленостях визначений як «не менше від 7,5 мільярда кубометрів» газу на рік.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вимагала, щоб на нових переговорах Нафтогаз України домігся від Газпрому вилучити з домовленості слова «не менше від», щоб чітко визначити цей обсяг.
XS
SM
MD
LG