Доступність посилання

ТОП новини

Чи підтримуватиме Юлія Тимошенко Віталія Кличка на посаду мера? Хто хоче реставрувати «Балаклаву»? Чому в магазинах зник цукор? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 9 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) ) – Верховній Раді ніби пороблено. Український парламент ніяк не може запрацювати на повну силу: як не канікули, то кадрові недобори, як не НАТО, то Косово. Вчора народні депутати ніби налаштувалися на плідну роботу, але не змогли запрягти коня через понеділкове рішення Конституційного Суду. Про це докладніше розповідає газета «Україна молода» у статті «Раду «завели» кілька рядків».

Віктор Балога в різкій формі зажадав від Юлії Тимошенко підтримати на київських виборах Віталія Кличка. Як пише «Газета 24» Прем’єр і сама начебто не проти не висувати кандидатуру від БЮТ і підставити плече боксерові. Але хоче продати свою підтримку дорожче, про це стверджується в статті «Вибори мера: торг доцільний».

Юлія Тимошенко втратила ще одне джерело доходів для бюджету, стверджує «Газета 24». І розповідає далі,що «закляті союзники Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко тепер борються не лише за контроль над Ощадбанком або Фондом держмайна. Новий етап – війна за гроші від продажу землі. Ющенко скасував правила продажу землі, введені Тимошенко, тим самим позбавивши Прем’єра нових надходжень у бюджет». Подробиці – в матеріалі «Земля є, грошей немає».

Завтра будуть підбиті підсумки інвестиційного конкурсу з будівництва адмінконкурсу і реставрації музейного комплексу «Балаклава» в Севастополі. Газеті «Діло» стали відомі назви компаній-учасниць. Свій інтерес до військового об’єкту проявив «Смар-холдинг» російського підприємця Вадима Новинського. Докладніше про минуле «Балаклави» і бізнесмена з Росії йдеться у публікації «Смар-холдинг» зацікавився базою підводних човнів».

Газета «Голос України» пише, що спроба уряду вгамувати ціни на соціально значущі харчі поки що призвела лише до ажіотажу навколо цукру, який з''явився в окремих супермаркетах великих міст по 3 гривні 30 копійок за кілограм. Здешевілий несподівано солодкий пісок споживачі дружно розкупили за день-другий. У багатьох магазинах спорожнілі полиці одразу заставили іншим товаром та торгували цукром за «старими» цінами, на гривню-півтори вище. Докладніше з коментарями експертів про меморандум між урядом, виробниками і суб’єктами роздрібної торгівлі знайомить газета «Голос України» у статті «Меморандум змагається з цінами. Перемагають останні».
XS
SM
MD
LG