Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний уряд»: Прожитковий мінімум в Україні на 81 гривню перевищує цифру, закладену в бюджеті


У березні прожитковий мінімум становив 673 гривні, стверджують у тіньовому уряді опозиції. Народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Папієв заявляє, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зумисне уникає оприлюднити цифри реального прожиткового мінімуму, порушуючи закон. Минулого тижня Тимошенко заявляла, що нині ця цифра становить 481 гривню.

У березні прожитковий мінімум становив 673 гривні, стверджують у тіньовому уряді опозиції.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Папієв заявляє, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко зумисне уникає оприлюднити цифри реального прожиткового мінімуму, порушуючи закон.

За його словами, фракція Партії регіонів звертається до Президента, щоб він примусив уряд оприлюднити фактичний розмір прожиткового мінімуму за січень, лютий і березень.

«Ми вимагаємо, щоб терміново були внесені зміни до Державного бюджету і щоб уряд Тимошенко зробив доплати громадянам України за січень, лютий і березень, недоотримання яких стало наслідком свідомого заниження прожиткового мінімуму», – заявив Папієв.

Минулого тижня прем’єр Юлія Тимошенко заявляла, що уряд щомісячно коригуватиме мінімальний прожитковий мінімум. За словами голови уряду, нині ця цифра становить 481 гривню, а з 1 жовтня уряд планує збільшити прожитковий мінімум до 498 гривень.
XS
SM
MD
LG