Доступність посилання

ТОП новини

Росія вважає ООН визначальним елементом міжнародної системи безпеки


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун уперше відвідує Росію у статусі керівника ООН. За повідомленням Кремля, говорили, серед іншого, про неприпустимість урегулювання міжнародних конфліктів усупереч резолюціям ООН.

Москва і надалі підтримуватиме організацію, запевнив президент Володимир Путін під час зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном у Москві.

Пан Ґі Мун, який уперше відвідує Росію у статусі керівника ООН, зустрівся також із обраним майбутнім президентом Росії Дмитром Медведєвим.

За повідомленням Кремля, вони говорили, серед іншого, про неприпустимість урегулювання міжнародних конфліктів усупереч резолюціям ООН.

Ідеться в першу чергу про Косово, односторонньо проголошену державну незалежність якого широко визнають на Заході. Водночас чинна й надалі резолюція Ради Безпеки ООН ч. 1244 від 1999 року підтверджує «відданість усіх країн – членів (ООН) суверенітетові й територіальній цілісності» тодішньої Союзної Республіки Югославії, правонаступницею якої є нині Республіка Сербія.
XS
SM
MD
LG