Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко пропонує Віталієві Кличку піти з «рингу» боротьби за посаду мера. У штабі боксера кажуть рішуче «ні»


Юлія Жмакіна Київ, 9 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Кількість тих, хто подав заявки до Київського тервиборчкому, щоб стати кандидатом на посаду міського голови Києва, рівно сотня. Партії та блоки поступово розкривають перші п’ятірки своїх списків. І що не список, то сюрпризи для спостерігачів. Тим часом і далі зберігається інтрига, чи зможуть демократичні сили зі владної коаліції об’єднатися і виставити єдину кандидатуру проти нинішнього мера Леоніда Черновецького. Юлія Тимошенко сподівається, що Віталій Кличко зніме свою кандидатуру на користь кандидата від БЮТ. Цього не буде, відповідають у штабі Віталія Кличка.

«А ти подав документи, щоб стати кандидатом на мера Києва?»
«А ти подав документи, щоб стати кандидатом на мера Києва?» Плакати з таким текстом можна сміливо розвішувати нині у столиці. Київ б’є рекорди: кількість номінантів на крісло Черновецького (включно із ним самим) перевалює за сотню. І тервиборчком прийматиме заяви від охочих ще до 15 квітня.

Не менше уваги привертають і перші п’ятірки списків кандидатів у депутати Київради від партій і блоків. Так, у списку Української народної партії опинилися співробітники столичного пивзаводу та провідний діяч розважальної програми Comedy Club. У об’єднаних соціал-демократів – шеф-редактор інформаційного мовлення одного з центральних телеканалів, що належать підприємцеві Віктору Пінчукові. Очолив, як і анонсував, список від блоку НУНС міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. У п’ятірці, крім нього, начальник київської міліції, два лікарі і заступник міністра культури.

«Наша команда формувалася за політичним принципом. Фактично в ній немає жодної людини, для якої бізнес є настільки важливим, щоб домовлятися з «космонавтами». Так, там є люди, які мають якісь приватні структури, хоча більшість працюють у міністерствах і відомствах. Але ще раз кажу: роками випробувані люди, які допомагали і «Нашій Українію», і «Народній самообороні», йдуть туди, щоб стати суспільним контролером законності, чесності і порядності при ухваленні майбутніх рішень київської влади», – заявив Юрій Луценко.

У мери ж він уже не іде. І рейтинг після конфлікту з Леонідом Черновецьким не причина: головне – об’єднатися і здолати нинішнього мера. Луценко каже, що всю відповідальність за перемогу демократичних сил над Блоком Леоніда Черновецького покладено на лідерів Блоку Тимошенко i Блоку Віталія Кличка. Чи зможуть вони порозумітися?

Тимошенко не вірить соціологам, Кличко вірить у себе

Юлія Тимошенко вже заявила, що не вірить соціологічним даним і, зокрема, рейтинговості Віталія Кличка, який начебто займає другу позицію у популярності серед киян після Леоніда Черновецького. Вона сподівається, що Віталій Кличко зніме свою кандидатуру на користь кандидата від БЮТ на виборах мера Києва. Його ім’я назвуть 10 квітня.

Цього не буде, каже Радіо Свобода керівник передвиборного штабу Віталія Кличка Дмитро Андрієвський.

«Віталій Кличко прийняв виважене рішення і остаточне рішення. Він ніколи, за жодних обставин не буде знімати свою кандидатуру. Також я думаю, що висунення єдиної кандидатури від демократичних сил є предметом переговорів і домовленостей, а не гучних заяв для преси. Ми сьогодні готові розпочати серйозний діалог задля формування великої демократичної команди, яка буде втілювати у життя програму розвитку Києва. Ми не боремося за посади. Але рішення Віталія Кличка щодо балотування на посаду мера є остаточним», – наголосив керівник штабу боксера.

Дмитро Андрієвський вважає: сподівання Юлії Тимошенко, що Віталій Кличко зніме свою кандидатуру на користь кандидата на мера від БЮТ, не є фіналом переговорів і що шанси демократичних сил висунути єдиного кандидата проти Леоніда Черновецького ще залишаються.
XS
SM
MD
LG