Доступність посилання

ТОП новини

Усиновлення українських дітей залишається темою розбіжностей між Верховною Радою та Президентом


У четвер Верховна Рада вiдмовилася пiдтримати пропозицiї Президента до законодавчих актiв стосовно всиновлення українських дiтей громадянами України.

У четвер Верховна Рада вiдмовилася пiдтримати пропозицiї Президента до законодавчих актiв стосовно всиновлення українських дiтей громадянами України.

За пропозицiю Президента про внесення змiн до деяких законодавчих актiв стосовно всиновлення проголосували 54 народнi депутати з 447 зареєстрованих.

Водночас депутати своїм голосуванням iще раз пiдтвердили ранiше ухвалений парламентом i ветований Президентом закон.

Крiм того, до закону про охорону дитинства внесено змiни, згiдно з якими всиновлення дитини, яка є громадянином України, не може здiйснювати iноземець, який не перебуває в шлюбi, за винятком, коли iноземець є родичем дитини.

Ранiше Президент вiдмовився пiдписувати цей закон. Вiн, серед іншого, наголошував, що обмеження стосовно iноземцiв не вiдповiдають Конвенцiї про права дитини, учасником якої є Україна. Вiдповiдно до норми цiєї конвенцiї, держави-учасницi зобов''язанi забезпечити при всиновленнi iнтереси дитини, а також забезпечити застосування в разi всиновлення дитини в iншiй країнi таких самих гарантiй, як застосовується й усерединi країни.

Президент попросив парламент виключити iз закону вiдповiдну статтю, що встановлює обмеження на всиновлення українських дiтей iноземцями, проте парламентарi вiдмовилися це зробити.
XS
SM
MD
LG