Доступність посилання

ТОП новини

Коли станеться ще один гучний скандал між Президентом і Прем''єром? Що зміниться після вступу України в СОТ? Які ліки подорожчають в Україні, а які стануть дешевшими? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 11 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Цього тижня всередині демократичної коаліції сталася чергова низка конфліктів і непорозумінь. Парламент не проголосував за подані Президентом Віктором Ющенком законопроекти щодо Національної гвардії. Прем’єр Юлія Тимошенко публічно звинуватила Главу держави в пособництві земельній мафії, бо Ющенко зупинив дію урядової постанови щодо проведення аукціонів із продажу несільськогосподарських земель. Політолог Михайло Басараб у «Газеті по-українськи» прогнозує, що ще один гучний скандал між Президентом і Прем’єром станеться після виборів київського міського голови. Особливо, якщо Тимошенко їх програє. А сьогодні все виглядає так, що знову переможе Леонід Черновецький, зазначає політолог.

Через 30 днів Україна стане повноправним членом СОТ, пише газета «Київські відомості». На прилавках крамниць, як очікується, з’явиться дешевший продуктовий імпорт, стане більше супермаркетів та робочих місць. Водночас, як зазначає у виданні парламентар Катерина Ващук, зазнає значних збитків аграрний сектор держави.

З цього року до вищих навчальних закладів вперше вступатимуть лише за результатами зовнішнього тестування. Як стверджує «Газета по-київськи», вже з’ясовано, що тести складені неграмотно. Але чиновники від освіти роблять вигляд, що все в порядку. Подробиці вміщені в статті «Піддослідні випускники».

В Україні проживають понад 130 національностей і народностей. До того ж, це держава з широкою структурою віросповідання. Саме тому газета «Факти» вирішила розпочати низку публікацій з головами наймасовіших в Україні релігійних конфесій. Перший співрозмовник газети – кардинал Любомир Гузар. Глава Української греко-католицької церкви розповів газетярам про життя у вимушеній еміграції, про вибір духовного шляху і про те, що ніколи не закохувався.

Міністерство охорони здоров’я планує заморозити ціни на ліки першої необхідності вітчизняного виробництва, заявили газеті «Сегодня» у держслужбі лікарських засобів. Зараз ідуть переговори з вітчизняними виробниками і найближчим часом буде підготовлений меморандум. Водночас, як пише видання, можуть підскочити ціни на інші ліки, зокрема на ті, які «сприяють покращенню якості життя». Докладніше про це йдеться в статті «Анальгін – униз, вітамін – угору».

Всесвітня організація охорони здоров''я привертає увагу світової спільноти до впливу глобального потепління на здоров''я і тривалість життя людей. Про цей взаємозв’язок, зокрема, і в Україні, розповідає газета «День» у матеріалі «Чи готова вітчизняна система охорони здоров''я прийняти нові виклики?»
XS
SM
MD
LG