Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відбувся молебень за 23 загиблими внаслідок вибуху побутового газу в житловому будинку, що стався рівно півроку тому


Вшанувати пам''ять жертв газової аварії на місце трагедії сьогодні прийшли родичі та близькі загиблих, мешканці Дніпропетровська. Богослужіння вперше провели у нещодавно спорудженому будинку для молитов. Він стане частиною храмового комплексу, який зводять на місці трагедії.

Під час молебню. 13 квітня 2008 р.
Вшанувати пам''ять жертв газової аварії на місце трагедії сьогодні прийшли родичі та близькі загиблих, мешканці Дніпропетровська.

Богослужіння вперше провели у нещодавно спорудженому будинку для молитов. Він стане частиною храмового комплексу, який зводять на місці трагедії.

Перший камінь у будівництво храму на честь ікони Божої Матері «У скорботах і печалях втіха» заклали в лютому. Завершити спорудження обіцяють у грудні нинішнього року.

За попередніми даними, будівля церкви буде трибаневою, надворітна дзвіниця – триярусною. Зовні храм оздоблять традиційними для українських церков світлими кольорами.

Поруч з церквою мають звести меморіальний комплекс у формі гранітної колони висотою 1,5 метри і бронзової композиції: два ангели тримають тіло хлопчика.

Вибух побутового газу у житловому будинку Дніпропетровська, який стався восени минулого року, забрав життя 23 осіб, у тому числі дітей. Ще понад 400 визнані потерпілими.

Судове слухання у справі наразі триває в Жовтневому районному суді міста. На лаві підсудних – троє високопосадовців ВАТ «Дніпрогаз», яких звинувачують у службовій недбалості.

Правоохоронці прогнозують, що процес триватиме кілька місяців.
XS
SM
MD
LG