Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбулася міжнародна конференція, присвячена 90-річчю українського жіночого руху


У конференції «Український жіночий рух. Історія і соціокультурна перспектива» взяли участь делегати з усіх областей України, Автономної Республіки Крим та української діаспори. Протягом двох днів учасники конференції обговорювали перспективи жіночого руху в Україні, його завдання та участь у державотворчих процесах.

У конференції «Український жіночий рух. Історія і соціокультурна перспектива» взяли участь делегати з усіх областей України, Автономної Республіки Крим та української діаспори.

Протягом двох днів учасники конференції обговорювали перспективи жіночого руху в Україні, його завдання та участь у державотворчих процесах.

Голова Союзу українок, народний депутат України Ліля Григорович конференцію в Івано-Франківську назвала «безпрецедентною подією».

«Якщо ми сьогодні запитаємо одне в одного, чому ми маємо незалежну Українську державу, – наголосила Ліля Григорович, – то ми відповімо, що був Сагайдачний і Шевченко, Петлюра і Грушевський, а одночасно і був Союз українок, якому виповнюється 90 років. Той самий Союз українок, який не тільки прагнув своїх жіночих прав, а й прагнув мати ці права у своїй незалежній державі».

Ліля Григорович зазначила, що Союз українок забороняли, але він знову відроджувався. «Це не були повні 90 років його існування, це були й заборони, і вигнання», – зауважила вона.
XS
SM
MD
LG