Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Польща зробили новий крок до створення нафтотранспортного маршруту в обхід Росії


Угоду про підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту «Одеса – Броди – Плоцьк – Ґданськ» підписали в понеділок у Варшаві в перебігу візиту Президента Віктора Ющенка. Цим нафтогоном має постачатися каспійська нафта до країн Європи. Президенти України і Польщі також домовлялися про травневий міжнародний енергетичний саміт у Києві, на якому мають обговорити можливості диверсифікувати шляхи енергопостачання України і Європи загалом. У перебігу одноденного робочого візиту Віктора Ющенка в його розмовах із Лехом Качинським ішлося й про план дипломатичних дій, який у грудні мав би завершитися наданням Україні, а також Грузії Плану дій для членства в НАТО.

Президенти Віктор Ющенко та Лех Качинський під час офіційної зустрічі у Варшаві, 14 квітня 2008 р.
Угоду про підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту «Одеса – Броди – Плоцьк – Ґданськ» підписали в понеділок у Варшаві в перебігу візиту Президента Віктора Ющенка.

Цим нафтогоном має постачатися каспійська нафта до країн Європи.

Президенти України і Польщі також домовлялися про травневий міжнародний енергетичний саміт у Києві, на якому мають обговорити можливості диверсифікувати шляхи енергопостачання України і Європи загалом.

У перебігу одноденного робочого візиту Віктора Ющенка в його розмовах із Лехом Качинським ішлося й про план дипломатичних дій, який у грудні мав би завершитися наданням Україні, а також Грузії Плану дій для членства в НАТО.

Президент України подякував Польщі та іншим країнам за підтримку України під час саміту НАТО в Бухаресті.

Обидва президенти підписали декларацію щодо проведення футбольних змагань Євро-2012.

Крім того, Віктор Ющенко і Лех Качинський відкрили в Варшаві найбільшу за роки незалежності України історичну виставку «Україна світові». У залах престижного варшавського Національного музею можна побачити мистецтво скіфів та Київської Русі.

На завершення візиту до Польщі Віктор Ющенко та Лех Качинський зустрілись із представниками товариств української меншини в Польщі.

Матеріали до теми:

• Візит Віктора Ющенка до Польщі пройшов під знаком оцінки саміту НАТО, енергетичної безпеки та підготовки до Євро-2012
XS
SM
MD
LG