Доступність посилання

ТОП новини

Хто в Україні може отримати квартиру задарма? Як можна вступити до ВНЗ без тестування? Що засвідчив проект «Великі українці»?(Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 15 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – «Квартира задарма. Кому?» – у статті під таким заголовком «Газета 24» розповідає, де треба працювати, щоб отримати квартиру на пільгових умовах або взагалі задурно? Найкраще, інформує видання, бути ближче до закону – суддею або прокурором. Це гарантує отримання житла практично безкоштовно.

У цьому ж числі «Газета 24» розповідає, скільки можна підзаробити на виборах мера Києва і як потрапити у вищий навчальний заклад без тестування. Виявляється, є один маловідомий закон, який дозволяє уникнути ажіотажу і вступити у ВНЗ, як раніше. Для цього буде потрібно медичне підтвердження слабкості здоров’я абітурієнта. Якщо вам удасться добути докази того, що через тиждень вам буде необхідний постільний режим, можете забути про тести й вимагати від керівництва вибраного вами ВНЗ співбесіди, радить видання. Стаття називається «Гастрите, допоможи!».

Ректор Київського національного університету ім. Шевченка Віктор Скопенко, звільнений з посади Президентом України, оскаржив своє звільнення в суді, інформує газета «Сегодня». Він переконаний, що звільняти його не було за що, оскільки університет процвітає і студенти постійно перемагають на олімпіадах. Серед можливих причин свого звільнення опальний ректор називає «політичний хабар» Президента Володимиру Литвину, а також те, що на виборах 2004 року він підтримував В.Януковича.

Пасхальні передвиборні надбавки лікарям, вчителям і пенсіонерам восени вдарять по кишені усіх киян, тому що ця «благодійність» оплачується за рахунок майбутнього, стверджує «Газета по-київськи». Докладніше з коментарями до намірів столичної влади видати «енну» суму жителям Києва йдеться у статті «Пряники передвиборні» від мерії. В рахунок другого півріччя...».

Нація – це постійний плебісцит, переконує читачів дописувач газета «День». Проект «Великі українці» теж був плебісцитом, який незважаючи на всі маніпуляції, довів, що українці – нація, яка має достатньо розвинуту національну свідомість. Цей проект також показав, що ні радянська, ні «космополітично-проросійська» ідентичність не мають серйозних перспектив у незалежній Україні. Про це читайте в публікації «Повстання автохтонів?».

Завтра Кабінет Міністрів знову розглядатиме постанову про порядок проведення аукціонів, на яких збуватимуть землі несільськогосподарського призначення. Перша «версія» правового акту, ухвалена урядом ще 22 лютого, була скасована Президентом минулого тижня. Одна з причин криється в тому, що порядок проведення аукціонів має встановлюватись законом ВР, а не постановою КМ. Але уряд знову взявся за розробку саме постанови. Про деталі розповідає газета «Україна молода» у матеріалі «Аукціони – це добре. Але уряд припустився помилки».
XS
SM
MD
LG