Доступність посилання

ТОП новини

Сильвіо Берлусконі може втретє стати прем’єр-міністром Італії


Правоцентристська коаліція на чолі з 71-річним мільярдером, медіамагнатом і дворазовим прем’єром перемагає на виборах до обох палат парламенту, набравши, за попередніми даними, 46 відсотків голосів. За межами парламенту опинилися комуністи.


Правоцентристська коаліція на чолі з 71-річним мільярдером, медіамагнатом і дворазовим прем’єром перемагає на виборах до обох палат парламенту, набравши, за попередніми даними, 46 відсотків голосів.

Речник правоцентристів Паоло Бонаюті заявив учора, що на виборах переміг народ Італії: «Ясно, що італійці обрали надійного і компетентного прем’єр-міністра. Партія «Народ свободи» гарантує своїм союзникам стабільний уряд. Кабмін працюватиме над двома пріоритетними напрямками: заспокоїти Італію і вивести нарешті її із занепаду, взявши курс на розвиток країни».

Лівоцентристів, очолюваних колишнім мером Рима Вальтером Вельтроні, підтримали 39 відсотків виборців. Він уже визнав свою поразку і привітав Берлусконі з перемогою.

За межами парламенту опинилися комуністи. Чимало голосів взяла права партія Північна ліга, яка відстоює автономію північних регіонів Італії та проводить антиімміграційну політику.

Нинішні вибори, які відбувалися в Італії вчора і позавчора, були достроковими. Два місяці тому попередній уряд Романо Проді пішов у відставку, не пробувши і двох років при владі.

За останні 63 роки новий італійський уряд буде шістдесят другим.

Матеріал до теми:

•&nbsp Третє повернення Берлусконі
XS
SM
MD
LG