Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція відклала розгляд питання про створення конституційної комісії


За словами нунсівця Руслана Князевича, це стало предметом компромісу з бютівцями.


За словами нунсівця Руслана Князевича, це стало предметом компромісу з бютівцями.

«Домовилися до того, що сьогодні це питання не педалюється, і ви бачите, що БЮТ не наполягає на тому, щоби воно було включене до порядку денного, і розглядалося у сесійній залі. Компроміс – це включення до порядку денного питань про вибори у місті Харкові, йдеться про висновки профільного комітету, і вибори міського голови, а також законопроект, який передбачає внесення змін до закону про статус народного депутата», – зазначив Руслан Князевич.

Представники ж БЮТу наголошують, що це питання не знімається з порядку денного.

Андрій Шкіль заявив: «Таке рішення ухвалили вчора під час проведення загальних зборів фракції, що відкликається вже поданий законопроект Кириленком та Швецем. Це питання відкладається, воно не знімається з порядку денного. Ми просто вирішити не ініціювати ті процеси у парламенті, які носять неконсолідований характер. Коли це рішення буде проведене і через середовище НУНСу, тоді буде внесений законопроект».

Натомість опозиція наполягає на якомога швидшому створенні конституційної комісії.

Регіонал Тарас Чорновіл сказав: «Конституція пише, що Верховна Рада для напрацювання законодавчих ініціатив може створювати спеціальні комісії. Це конституційна норма. Все, інших варіантів немає. Те, що пішла така протидія проти того, щоби взагалі це питання було поставлене наштовхує на певні підозри. Протидіючи цій комісії, президентська сторона продемонструвала, що вони дійсно хочуть в неконституційний спосіб, в обхід Верховної Ради поміняти Конституцію».

Створення конституційної комісії обговорювалося вчора на раді коаліції. Після засідання лідер НУНСу В’ячеслав Кириленко заявив, що збереження нинішньої більшості залежатиме від того, чи голосуватиме БЮТ за проект постанови про створення цієї комісії. НУНС наполягає, що комісія має бути створена після того, як до парламенту надійдуть напрацювання національної конституційної ради.

Матеріали до теми:

• Коаліція не роз’єдналася. Проблеми не зникли
XS
SM
MD
LG