Доступність посилання

ТОП новини

Як потрібно створювати Бюро національних розслідувань? Яка стратегія Кремля? Яка валюта «найтвердіша»?(Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 16 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чотирнадцятирічна балаканина навколо створення в Україні Національного бюро розслідувань наближається до розв’язки. Як інформує газета «Сегодня», Президент В.Ющенко закликав правоохоронців максимально підтримати закон, на підставі якого буде створений орган, уповноважений очолити боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади. Докладніше про ініціативи Глави держави йдеться у статті «Борцям з корупцією оголошена бойова готовність».

Перш ніж приступити до підготовки створення Національного бюро розслідувань, потрібно відповісти на головне питання: чого ми від нього хочемо. Якщо це ще один правоохоронний орган, то, крім серйозних проблем, бажаного результату не буде. Адже, як стверджує в газеті «День» екс-глава СБУ Євген Марчук, сьогодні в Україні і так багато структур, які мають право на негласні оперативні та технічні методи боротьби зі злочинністю. На думку Є.Марчука, перш ніж приймати рішення про створення НБР, потрібно вирішити повноваження нової структури і поле її діяльності.

Москва взяла курс на використання енергетичних ресурсів як основного інструменту посилення своєї геополітичної могутності. Задля цього Кремль планує встановити контроль над газовими та нафтовими трубопроводами в сусідніх країнах. І на сьогодні, як стверджує газета «Голос України», Росії це значною мірою вдалося: під контролем «Газпрому» опинилися трубопроводи в Центральній Азії, Вірменії, країнах Балтії та, навіть, Фінляндії. А на пострадянському просторі лише Україна, Грузія та Азербайджан зберегли контроль над своїми газотранспортними системами. Більше про газ, Москву і Київ читайте у матеріалі « Стратегія Кремля».

Найтвердіша валюта – вугілля, стверджує «Газета 24». Поки великі шахти скорочують штати, приватні копанки процвітають. Рабська праця з ризиком для життя і без найменших соціальних гарантій – чи не єдиний спосіб заробітку в малих містах Донбасу. Про кріпаччину по-донбаськи пише автор статті «Гарують по-чорному».

Щоб не прогадати з майбутньою професією, випускники шкіл можуть в Держслужбі зайнятості безкоштовно пройти тести на схильність до того чи іншого заняття. Які професії сьогодні вже не мають попиту, про це розповідає газета «Факти».
XS
SM
MD
LG