Доступність посилання

ТОП новини

Польська мова набула пріоритету серед іноземних мов у судочинстві Ірландії


Після англійської вона має майже офіційний статус, повідомляє Бюро у справах обслуговування судів. Серед судових справ, які розглянули ірландські суди, близько чверті вимагали участі перекладача з польської мови, повідомляє бюро.

Після англійської вона має майже офіційний статус, повідомляє Бюро у справах обслуговування судів.

Серед судових справ, які розглянули ірландські суди, близько чверті вимагали участі перекладача з польської мови, повідомляє бюро.

Крім польської, в ірландських судах вживають литовську, румунську, російську мови. Минулого року ірландське судочинство заплатило перекладачам два мільйони євро.

Представники поліції у Великобританії спростовують закиди, ніби іммігранти з країн Східної Європи масово порушують законодавство – навпаки, злочинність у Великобританії зменшилась на 9 відсотків. Поліція у Великобританії активно працює у середовищі заробітчан: наприклад, у містах, де проживають багато поляків, полісмени вивчають польську мову.

Однак певні види порушень закону характерні для національних груп: зокрема, поляки найчастіше керують автомобілями у нетверезому стані, а румуни використовують дітей для жебрацтва.

За офіційними даними, останніми роками за роботою до країн Західної Європи виїхали два мільйони поляків. Найбільше – в Ірландію та Великобританію.
XS
SM
MD
LG