Доступність посилання

ТОП новини

Главі Української Греко-католицької церкви кардиналові Любомиру Гузарові присвоїли звання Почесного громадянина Львова


За таке рішення проголосували депутати Львівської міськради, а перед цим свої голоси за Блаженнішого віддали львів’яни в інтернет-опитуванні.

За таке рішення проголосували депутати Львівської міськради, а перед цим свої голоси за Блаженнішого віддали львів’яни в інтернет-опитуванні.

Глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар удостоєний звання Почесного громадянина Львова «за визначний особистий внесок у духовне відродження українського народу, багатолітню церковну діяльність та з нагоди 75-річчя від дня народження».

Звання «Львів’янина року» присвоїли чемпіонові світу з боксу Андрію Котельникові, а звання «Шляхетна львівська родина» отримала родина Яремів.

Патріарх Димитрій, до 1993 року отець Володимир Ярема, у 1989 році оголосив про розрив парафії Святих Апостолів Петра і Павла у Львові, яку він очолював, із Російською Православною Церквою.

Почесні відзнаки львівської громади міський голова Львова Андрій Садовий вручить 3 травня під час урочистої сесії на День міста. Відомості про лауреатів заносять до Книги пошани міста Львова. Вони мають право брати участь у всіх урочистостях, які відбуваються у місті, а також у роботі сесій Львівської міськради.

Визначення номінантів було запроваджене у 1991 році.

Серед 22 почесних львів’ян – Папа Римський Іван Павло ІІ, Президент України Віктор Ющенко, політолог, колишній радник президента США Збіґнєв Бжезинський, швейцарський меценат Роберт Ґотс.
XS
SM
MD
LG