Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Черномирдін: Президент Росії Володимир Путін ніколи не міг назвати Україну «не державою»


За даними російської газети «Коммерсант», Путін у розмові з Бушем нібито сказав: «Ти ж розумієш, Джордже, що Україна – це навіть не держава! Що таке Україна? Частина її територій – це Східна Європа, а частина – і значна – подарована нами!» Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що президент Росії не ставив під сумнів суверенітет України.

«По-перше, я не чув, що так говорив президент. І у вас ніхто не чув. А якщо хтось написав в якомусь маренні, і ви до цього серйозно поставилися… Ніколи президент Росії такого сказати не міг і ніколи не скаже», – запевнив посол Росії в Україні.

За даними російської газети «Коммерсант», на закритому засіданні Ради Росія – НАТО 4 квітня в Бухаресті Володимир Путін у розмові з президентом США Джорджем Бушем нібито прозоро натякнув, що у разі вступу до НАТО Україна може втратити цілісність. Як написала газета, Путін нібито сказав тоді Бушеві: «Ти ж розумієш, Джордже, що Україна – це навіть не держава! Що таке Україна? Частина її територій – це Східна Європа, а частина – і значна – подарована нами!»

Після виходу тієї статті міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю російському радіо «Ехо Москви» минулого тижня підтвердив інформацію про те, що Путін говорив із Бушем про територію України.

«Президент Путін і в Бухаресті, і на зустрічі в Сочі з Бушем нагадав, як формувалася нинішня Україна в її сьогоднішніх кордонах», – сказав Лавров, відповідаючи на запитання, чи говорив Путін про те, що, мовляв, «Україна – це не держава».

Але в вівторок Сергій Лавров під час зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Огризком у Москві заявив, що президент Росії на саміті НАТО не ставив під сумнів суверенітет України. Російський міністр закордонних справ висловив припущення, що учасники ради Росія – НАТО у Бухаресті навмисно неправильно розтлумачили слова Володимира Путіна.

Матеріали до теми:

• Президент Росії на саміті НАТО не ставив під сумнів суверенітет України – Сергій Лавров • Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії роз’яснень щодо антиукраїнських виступів російських політиків
XS
SM
MD
LG