Доступність посилання

ТОП новини

Джимі Картер удруге зустрівся з лідером «Хамасу»


Джимі Картер перебуває на Близькому Сході за власною ініціативою, щоб домовлятися про шляхи виходу з палестинсько-ізраїльського конфлікту. Його зустрічі з лідерами «Хамасу» засуджують у США і в Ізраїлі. Обидві країни залічують це угруповання до терористичних організацій.

Як повідомив чільний представник цього радикального ісламістського палестинського угруповання в Дамаску в Сирії, в суботу колишній президент США і Халед Машааль обговорювали можливий обмін затриманими з Ізраїлем, а також можливості зняття ізраїльської блокади Смуги Гази, яку контролює «Хамас».

Напередодні американський лавреат Нобелівської премії миру і лідер «Хамасу», який живе в вигнанні, зустрічалися в п’ятницю в Дамаску протягом більш як чотирьох годин.

Як повідомили представники угруповання, в перебігу тієї зустрічі Картер закликав до перемир’я між «Хамасом» та Ізраїлем.

Він, зокрема, закликав угруповання припинити ракетні обстріли території Ізраїлю і почати переговори про звільнення ізраїльського солдата, викраденого два роки тому.

У відповідь Хамас заявив, що Ізраїль теж має брати участь у перемир’ї, а за свободу свого солдата Ґілада Шаліта має «заплатити ціну».

Сам Картер не коментував результати зустрічі.

Раніше, в четвер, він зустрічався з іншими провідниками «Хамасу» на території Єгипту, бо Ізраїль не дозволив йому відвідати Смугу Гази, яку контролює це угруповання.

Джимі Картер перебуває на Близькому Сході за власною ініціативою, щоб домовлятися про шляхи виходу з палестинсько-ізраїльського конфлікту.

Його зустрічі з лідерами «Хамасу» засуджують у США і в Ізраїлі. Обидві країни залічують це угруповання до терористичних організацій.

Матеріали до теми:

• Джимі Картер зустрівся з лідером «Хамасу» • Колишній президент США Джимі Картер зустрівся з палестинськими радикалами
XS
SM
MD
LG