Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана пообіцяв, що Євросоюз буде далі активно допомагати Афганістану


«Міжнародна спільнота, безумовно, і далі надаватиме підтримку Кабулові, але необхідно пам’ятати про особисту відповідальність за те, що відбувається», – заявив Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки ЄС сьогодні у Кабулі після переговорів із президентом Афганістану Хамідом Карзаєм.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки ЄС сьогодні у Кабулі після переговорів із президентом Афганістану Хамідом Карзаєм зазначив: «Ми намагаємося дивитися у майбутнє з оптимізмом, але проблеми, з якими зіштовхується ваша країна, все ще залишаються. І я зазначу, що відповідальність за їхнє рішення лежить багато в чому на самих афганцях, на керівництві держави. Міжнародна спільнота, безумовно, і далі надаватиме підтримку Кабулові, але необхідно пам’ятати про особисту відповідальність за те, що відбувається».

У відповідь Хамід Карзай сказав: «Європейський Союз – один із основних спонсорів Афганістану, який надає значну фінансову підтримку нашій країні. А якщо бути точнішим, то Євросоюз – другий за величиною донор Афганістану, який сприяє зміцненню органів влади і правопорядку, а також розвиткові соціальної системи, зокрема охорони здоров’я та правопорядку».
XS
SM
MD
LG