Доступність посилання

ТОП новини

Міністр освіти й науки заявляє про готовність його відомства провести незалежне тестування випускників шкіл, що бажають вступати до вишів


Про це Іван Вакарчук сказав в ефірі телекомпанії «Студія 1+1». Міністр зазначив, що для участі в тестуванні зареєструвалося понад 512 тисяч абітурієнтів, у тому числі 120 тисяч випускників минулих років.

Про це Іван Вакарчук сказав в ефірі телекомпанії «Студія 1+1».

Міністр зазначив, що для участі в тестуванні зареєструвалося понад 512 тисяч абітурієнтів, у тому числі 120 тисяч випускників минулих років.

Вакарчук запевнив, що створено всі умови для того, щоб тестування пройшло якісно.

Міністр спростував заяву низки політиків про те, що в тестах допущені помилки.

Він наголосив, що тести, які будуть пропонуватися абітурієнтам, засекречені і їх ніхто не міг бачити.

Вакарчук зазначив, що система вступу до вишів виключно на основі результатів тестів без вступних іспитів практикується в більш ніж 150 країнах світу. Міністр вважає її безальтернативною. Він закликав випускників і їхніх батьків не піддаватися паніці, а зосередитися на підготовці до тестування.

Уряд виступає за апробацію системи зовнішнього тестування перед її запровадженням. За словами прем’єра Юлії Тимошенко, у середу уряд збирається дати реальну оцінку стану підготовки до тестування і хоче почути думку громадськості.

Президент критикує Кабмін за затягування розгляду готовності до проведення зовнішнього тестування.

Водночас депутати від Партії регіонів зареєстрували в парламенті проект постанови, якою пропонують дозволити учням вибирати, яким чином оцінювати знання: складати іспити чи проходити тестування.

Перший етап незалежного тестування випускників шкіл, яке триватиме понад місяць, має розпочатися вже завтра. Школярі писатимуть тест з української мови і літератури, який є обов’язковим для усіх.

Матеріали до теми:

• Уряд не має наміру скасовувати зовнішнє тестування випускників шкіл • Громадянська мережа «Опора» просить уряд не скасовувати завтрашнє незалежне зовнішнє тестування для випускників шкіл
XS
SM
MD
LG