Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко відклав друге засідання Національної конституційної ради, призначене на сьогодні


Про це повідомила заступниця голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук. «На прохання Голови Верховної Ради буде перенесено засідання. Він, як відомо, сьогодні повернувся з відрядження, і погано себе почуває, і на його прохання Президент переносить засідання Національної конституційної ради», – зазначила Ставнійчук. А вже речниця Президента Ірина Ванникова заявила, що дату засідання Національної конституційної ради оголосять після Великодніх свят. Тим часом Блок Юлії Тимошенко звинувачує Президента у зриві конституційного процесу.


Про це повідомила заступниця голови Секретаріату Президента Марина Ставнійчук.

«На прохання Голови Верховної Ради буде перенесено засідання. Він, як відомо, сьогодні повернувся з відрядження, і погано себе почуває, і на його прохання Президент переносить засідання Національної конституційної ради», – зазначила Ставнійчук.

А вже речниця Президента Ірина Ванникова заявила, що дату засідання Національної конституційної ради оголосять після Великодніх свят

За її словами, «зважаючи на важливу роль українського парламенту в конституційному процесі, Президент вважає неможливим проводити засідання Національної конституційної ради без участі голови Верховної Ради».

Тим часом Блок Юлії Тимошенко звинувачує Президента у зриві конституційного процесу.

Як заявив представник БЮТу Андрій Портнов, бютівці ініціюватимуть створення Тимчасової спеціальної комісії парламенту щодо внесення змін до Конституції.

За словами Андрія Портнов, що заплановане на сьогодні засідання Національної конституційної ради перенесли через «штучну причину».

Учора робоча група завершила розробку концепції оновленої Конституції. За словами члена цієї групи Георгія Крючкова, концепція передбачає змішану форму правління, однак повноваження Президента зазнають змін. Зокрема, пропонується позбавити главу держави можливості вносити на призначення кандидатури міністрів закордонних справ та оборони.

Матеріали до теми:

• Чи задовольнить Президента концепція нової Конституції? • Микола Оніщук: Проект Концепції нової Конституції передбачає право Президента розпускати парламент за політичними мотивами
XS
SM
MD
LG