Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі вирішили встановити пам’ятник Катерині Другій і хочуть провести міський референдум


Володимир Притула Севастополь, 23 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні позачергова сесія міськради ухвалила перелік заходів, бюджет і питання на загальноміський референдум, а також постанову про встановлення пам’ятного знаку російській імператриці із сумнівною репутацією. Тим часом Севастопольська державна адміністрація заявляє про незаконність цих рішень.

Три тижні під стінами Севастопольської міської адміністрації стоїть наметове містечко і вирують політичні пристрасті. «Регіонали», комуністи і представники Російського блоку вимагають відставки глави міськдержадміністрації Сергія Куницина.

Голодування, численні пікети і мітинги не допомогли. Тепер остання надія – на загальноміський референдум.

Референдуму бути?

Майже два тижні тому міськрада, контрольована червоно-блакитною коаліцією, ухвалила рішення про його проведення 25 травня. Сьогодні на позачерговій сесії депутати остаточно визначилися.

Голова земельної комісії міськради Дмитро Бєлік зазначив: «Сесія міської ради ухвалила низку рішень для підготовки заходів з проведення референдуму 25 травня. Затверджені форма бюлетеня для референдуму, кошторис витрат і склад комісії. А причина тільки в тому, що міська держадміністрація за сприяння низки кримських суддів ухвалила такі рішення, які завдають серйозних збитків територіальній громаді міста Севастополя – близько трьох з половиною мільярдів гривень».

За словами Дмитра Бєліка, на референдум буде винесено 2 запитання і обидва стосуються висловлення недовіри керівникам міської держадміністрації. На проведення референдуму депутати виділили 650 тисяч гривень.

Чи не бути?

Керівник міської державної адміністрації Сергій Куницин каже, що сьогодні на сесії не був, бо працює: він інспектував об’єкти, що реконструюються до 225-ї річниці заснування Севастополя, яка відзначатиметься у травні і червні.

«Я дуже спокійно до цього ставлюся. Ми подали ще на перше рішення позов до судів. У нас є переконання, що міська рада не може проводити такі референдуми. Це чистої води політика. І на цю дурницю міська адміністрація ніяких грошей не дасть і референдумом не займатиметься», – заявив Сергій Куницин.

Раніше на звинувачення депутатів у незаконності передачі адміністрацією наближеним підприємцям приблизно 400 гектарів землі Куницин відповів звинуваченням міськради у «крадіжці» майже 13 тисяч гектарів лісів, переданих іншій комерційній структурі.

Правоохоронці мають придивитися до обох

Незалежний севастопольський аналітик Микола Владзимирський переконаний, що насправді в Севастополі спостерігається зіткнення кількох політико-економічних груп.

«Учасники конфлікту не є самостійними фігурами у процесі розподілу чи «дерибану» севастопольської землі, а виконують забаганки українських і російських кланів. Севастополь став полігоном для випробовування новітніх корупційних схем. На жаль, поки що ми не бачимо вчасного втручання компетентних органів», – вважає Микола Владзимирський, але ніяких кардинальних змін до осені він не прогнозує.

За його словами, зміна представницької та виконавчої влади у Севастополі буде, очевидно, невідворотною вже після проведення ювілейних заходів і звіту про використання виділених на це коштів.



Матеріали до теми:

• У Симферополі проросійські сили відзначили роковини анексії Криму Російською імперією • Коли в Криму з’явиться пам’ятник жертвам червоного терору?
XS
SM
MD
LG