Доступність посилання

ТОП новини

Кому хочуть передати функції Податкової міліції? Хто збільшує рейтинг Віктора Януковича? Чому виник дефіцит гривні? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 24 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – «Хвороба реформи» - у публікації під таким заголовком газета «Україна молода» пропонує коментарі політиків щодо причин перенесення Конституційної ради. Представники БЮТ нарікають, що причини перенесення, а саме – недуга Арсенія Яценюка – штучна проблема, а політики з «Нашої України» наголошують, що в перенесенні засідання не бачать нічого надзвичайного: «Ми одержали концепцію від робочої групи. Маємо час ознайомитися».

У цьому ж числі «Україна молода» продовжує дискусію про доцільність існування податкової міліції. Одна з найрадикальніших ідей, під яку вже готують законодавчі ініціативи, пише видання, передати функції податкової міліції до МВС або до Міністерства фінансів. Прокоментувати цю ситуацію «УМ» попросила першого заступника начальника Головного управління податкової міліції ДПА України Олександра Розума. Матеріал називається «Небезпечна гра з податками».

У Віктора Ющенка зараз мало шансів перемогти на майбутніх президентських виборах. Але його головний суперник не Юлія Тимошенко, а Віктор Янукович, стверджують соціологи Центру ім. Разумкова. Рейтинг Януковича вперше за останні сім місяців перевищив рейтинг Прем’єра. Правда, як зауважує «Газета 24», особливої заслуги лідера Регіонів у цьому немає: його конкуренти все зробили за нього. Про це докладніше читайте в статті «Ющенко втрачає шанс, або Ривок Януковича».

В Україні виник дефіцит гривні. Як стверджує газета «Факти», таким чином уряд і Нацбанк борються з інфляцією. Видання пише, що подібні дії можуть привести до банкрутства банків і підприємств, а відтак до глибокої економічної кризи.

Журналісти «Газети по-київськи», публікуючи цілий список причин дискваліфікації Ірини Дерюгіної і відсторонення її від тренерської і суддівської роботи, все ж дивуються, звідки взявся привід і чому саме зараз? Ймовірно, що не обійшлося без впливу Росії, припускають газетярі, з якою український тренерський штаб у натягнутих відносинах. Принаймні, у журналістів склалося таке враження після слів самої Дерюгіної.

Сьогодні день великої печалі та радості. Саме так називає Православна церква Великий четвер. Про те, як треба поводитися цього дня, яких канонів дотримуватися, розповідає газета «Голос України».
XS
SM
MD
LG