Доступність посилання

ТОП новини

Президент має намір ветувати можливий закон про обрання мера Києва у два тури


«Мова йде не про вдосконалення виборчої системи, а як провести певні політичні інтереси», – вважає Президент. Віктор Ющенко також вказав на небезпечність прецеденту, коли за рішенням Верховної Ради призначено позачергові вибори київського міського голови без наявності підстав, передбачених чинним законодавством.

«Це питання сумнівне, яке не приносить стабільність… Я його не підтримаю і накладу вето незалежно від того, хто за ним буде стояти – «Наша Україна», «інша Україна». Я не підтримаю це, бо це проти демократії», – сказав Віктор Ющенко під час щоквартальної прес-конференції в четвер у Києві.

«Мова йде не про вдосконалення виборчої системи, а як провести певні політичні інтереси», – вважає Президент.

Віктор Ющенко також вказав на небезпечність прецеденту, коли за рішенням Верховної Ради призначено позачергові вибори київського міського голови без наявності підстав, передбачених для цього чинним законодавством.

За словами Президента, мер, по суті, є незалежною гілкою влади, і його можна зняти з посади лише за трьома підставами: його заявою про відставку, у разі його смерті або у разі набрання чинності обвинувального вироку суду. «Ні першого, ні другого, ні третього немає, а ми робимо вибори», – сказав він.

«На жаль, я не можу накласти вето на постанову Верховної Ради, але це питання не просто сумнівне – воно приносить нестабільність у наше життя, у політичну ситуацію», – сказав Президент про парламентську постанову про призначення дострокових виборів мера Києва.

Матеріали до теми:

• Президент називає парламентську конституційну комісію авантюрною і хоче затверджувати Конституцію на референдумі • Україна не готова до парламентської республіки, вважає Віктор Ющенко • Віктор Ющенко може знову зупинити земельні аукціони, не віддасть голову Фонду держмайна і своєю критикою дасть урядові крила • Віктор Ющенко хоче влаштувати перший візит наступного Президента Росії саме в Україну
XS
SM
MD
LG